Tριπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία o ιατρικος τουρισμός στην Ισπανία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Tριπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία o ιατρικος τουρισμός στην Ισπανία

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού-Fitur Μαδρίτη, 17-21.01.2018 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 
 
Δεδομένου του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο ιατρικός τουρισμός και για την Ελλάδα, γίνεται ενημέρωση ότι, στο πλαίσιο της FITUR, λειτούργησε ειδικά διαμορφωμένος χώρος περιπτέρου για τον ιατρικό τουρισμό. Συγκεκριμένα, η Fitur Salud αποτελεί θεματική ενότητα - κλειδί της διεθνούς έκθεσης τουρισμού που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη. 
Εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στην FITUR 2015.Το 2017 απαρτιζόταν από τέσσερις χώρους: την περιοχή της έκθεσης με περισσότερους από 130 εκθέτες του κλάδου, μία ζώνη αφιερωμένη σε Β2Β συναντήσεις και διαπραγματεύσεις με διεθνείς αγοραστές, έναν ακαδημαϊκό χώρο με σκοπό την διεξαγωγή διαλέξεων σχετικά με τις καινοτομίες του κλάδου και ένα χώρο εφαρμογής ιατρικών και θεραπευτικών μεθόδων. Το 44% των συμμετεχόντων στη Fitur το 2017 ήταν μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές, το 19% όμιλοι νοσοκομείων, 19% προορισμοί ιατρικού τουρισμού, 6% δίκτυα επιχειρήσεων (clusters) ιατρικού τουρισμού, 6% μονάδες spa και 6% μεσάζοντες. Με μικρότερα ποσοστά συμμετείχαν εταιρείες ασφαλίσεων υγείας και ταξιδιωτικά γραφεία. 
Επισημαίνεται ότι ο αριθμός εκείνων που επισκέπτονται την Ισπανία για λόγους ιατρικού τουρισμού τριπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία. 
Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί μια αγορά που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη παγκοσμίως, αυξανόμενος με ρυθμό 20% ετησίως κατά μέσο όρο, τόσο με κριτήριο των αριθμό ασθενών, όσο και με τον αριθμό των επιχειρήσεων, σύμφωνα με στοιχεία του διοργανωτή εκθέσεων ΙFEMA. Ακόμη, προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών στον κλάδο θα αγγίξει τα 600 εκ. ευρώ το 2019 στην Ισπανία. Τέλος, ένας τουρίστας που επισκέπτεται τη χώρα για ιατρικούς λόγους, εκτιμάται ότι δαπανά συνήθως 6 έως 10 φορές περισσότερα χρήματα από έναν συμβατικό. 
 ΑΠΕ
 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων