Nέα δεδομένα στην ογκολογία από την Bayer | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Nέα δεδομένα στην ογκολογία από την Bayer

Οι γενετικές μεταβολές εμφανίζονται σε ένα ευρύ φάσμα όγκων και έχουν σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάπτυξη των όγκων
Tη δημοσίευση των δεδομένων της λαροτρεκτινίμπης στο περιοδικό "New England Journal of Medicine” ανακοίνωσαν πριν λίγες ημέρες η Bayer και η Loxo Oncology. Τα δεδομένα αφορούν τη θεραπεία παιδιατρικών και ενήλικων ασθενών, των οποίων οι όγκοι περιλαμβάνουν συντήξεις γονιδίων στην κινάση νευροτροφικών υποδοχέων τυροσίνης (NTRK).

Οι γενετικές μεταβολές εμφανίζονται σε ένα ευρύ φάσμα όγκων και έχουν σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάπτυξη των όγκων. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η λαροτρεκτινίμπη σχεδιάστηκε για να στοχεύει στους υποδοχείς τυροσίνης, απενεργοποιώντας το "μονοπάτι" σηματοδότησης που επιτρέπει στους τύπους καρκίνου με σύντηξη γονιδίων να αναπτυχθούν. Τα δεδομένα που δημοσιεύονται στο NEJM περιλαμβάνουν επιπλέον στοιχεία από την παρακολούθηση των ασθενών για τρεις ακόμη μήνες, σε σύγκριση με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας του 2017.

Σε σύνολο 55 ασθενών που προέρχονται από τις μελέτες Φάσης Ι για ενήλικες, Φάσης ΙΙ (NAVIGATE) και Φάσης Ι / ΙΙ (SCOUT) για παιδιά, η λαροτρεκτινίμπη κατέδειξε συνολικό ποσοστό ανταπόκρισης 75% και 80% αντίστοιχα, σύμφωνα με την αξιολόγηση των ερευνητών. Τη στιγμή της ανάλυσης, το 86% των ασθενών που ανταποκρίθηκαν στην θεραπεία είτε συνέχισε με αυτή, είτε υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με προοπτική ίασης Επίσης, τη στιγμή της ανάλυσης η μέση διάρκεια ανταπόκρισης στη θεραπεία και η επιβίωση χωρίς υποτροπές δεν είχαν επιτευχθεί.

Αυτό σημαίνει, ότι τη στιγμή της ανάλυσης, οι ασθενείς δεν είχαν εμφανίσει υποτροπή, ενώ συνέχιζαν ανταποκρίνονται στη θεραπεία. Η λαροτρεκτινίμπη ήταν καλά ανεκτή. και η πλειοψηφία των ανεπιθύμητων ενεργειών ήταν 1ου ή 2ου βαθμού.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων