ΜΕΛΑΝΩΜΑ - Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ: 5-9 ΜΑΪΟΥ 2014 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΜΕΛΑΝΩΜΑ - Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ: 5-9 ΜΑΪΟΥ 2014

Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν.  Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), οργανώνει από το 2000 και κάθε χρόνο, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος» σε 30 χώρες της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί την αφετηρία για μία ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στην πρόληψη, την «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος», η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος από 5 έως 9 Μαΐου, με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay και της LEO Φαρμακευτική Ελλάς .

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης. Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται φτάνει μέχρι και 8%.

Εκτός του μελανώματος, ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν και οι μη-μελανωματικοί καρκίνοι του δέρματος (ακτινικές υπερκερατώσεις, ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, βασικοκυτταρικό καρκίνωμα). Αποτελούν την πιο συχνή μορφή καρκίνων του δέρματος. Εξελίσσονται αργά, αλλά, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορεί να δώσουν ακόμα και μεταστάσεις.
Η έγκαιρη διάγνωση δίνει τη δυνατότητα ριζικής θεραπείας και ίασης.

Κάθε χρόνο στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος η απήχηση του κόσμου αυξάνεται και ολοένα περισσότεροι άνθρωποι εξετάζονται. Πιο συγκεκριμένα το εξετάστηκαν 7.698 άτομα (ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα αριθμός εξεταζομένων), με το 64,6% να αφορά σε γυναίκες. 328 άτομα ανέφεραν θετικό
 κληρονομικό ιστορικό για μελάνωμα, ενώ 74 άτομα είχαν ήδη προσβληθεί από μελάνωμα.
Από αριστερά προς δεξιά:
κ. Γιάννης Λιανός  Head of Sales & Marketing LEO Pharma Ελλάς, κ.Αλέξανδρος Στρατηγός Καθηγητής Δερματολογίας  & Αφροδισιολογίας  Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.Αλέξανδρος Κατούλης Επίκουρος Καθηγητής Δερματολογίας  & Αφροδισιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Σωτηριάδης Καθηγητής Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Διονύσιος Ανανιάδης Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, κ. Δημήτρης Κοτταράς Διευθυντής Ιατρικής Επικοινωνίας LA ROCHE-POSAY, κα Φιλύρα Παπακώστα  Διευθύντρια Μάρκας LA ROCHE-POSAY
ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ…ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Η La Roche-Posay, δημιούργησε την πρωτοποριακή ιστοσελίδα αυτοεξέτασης www.myskincheck.gr όπου δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να αξιολογεί το δικό του επίπεδο κινδύνου. Η ιστοσελίδα www.myskincheck.gr προσφέρει οδηγίες για αυτοεξέταση και χαρτογράφηση των σπίλων (ελιών), με τη μέθοδο ABCDE*. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι ένας καθρέφτης χειρός.  Παράλληλα, το www.myskincheck.gr προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για το πότε είναι ύποπτη μια ελιά, τρόπους προφύλαξης από τον ήλιο, τρόπους σωστής αντιηλιακής προστασίας, συχνές ερωτήσεις γύρω από τον καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα. Δεδομένου ότι σε καμία περίπτωση το www.myskincheck.gr δεν αποτελεί υποκατάστατο της δερματολογικής εξέτασης, σε περίπτωση ύποπτης βλάβης, δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης δερματολόγου όχι μόνο για την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, αλλά για όλο το χρόνο.

*Συνιστώμενη μέθοδος από το “The Skin Cancer Foundation”

5’αρκούν για να σώσουν τη ζωή μας! Μπορείς να το δεις. Μην το αγνοείς!

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος οργανώνεται υπό την αιγίδα του Ευρωμελανώματος της ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία) και της EADV (European Academy of Dermatology and Veneorology).

Μεγάλοι υποστηρικτές της ενέργειας είναι τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay και η LEO Φαρμακευτική Ελλάς. Μέσω ενημερωτικών εντύπων που εξηγούν τη σημασία της αυτό-εξέτασης καθώς και τις αναγκαίες προφυλάξεις που πρέπει να παίρνει κανείς κατά την έκθεσή του στον ήλιο, εκπαιδεύουν και ενημερώνουν το ευρύ κοινό για την πρόληψη από τις αρνητικές συνέπειες του ήλιου. Επιπλέον, υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος.

Η La Roche-Posay στην υπηρεσία της δερματολογίας, είναι αφοσιωμένη στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος εδώ και 10 χρόνια. Μέσω της ιστοσελίδας www.UV-damage.org ενημερώνει την Ιατρικής Κοινότητα για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στη φωτοβιολογία. Μέσω της ιστοσελίδας www.myskincheck.gr, μια ενημερωτική ιστοσελίδα που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, ευαισθητοποιεί το κοινό για τους κινδύνους των ακτίνων UV.


Η LEO Pharma είναι παγκόσμια ηγέτιδα ερευνητική φαρμακευτική εταιρεία που εξειδικεύεται στη δερματολογία και στη θεραπεία σοβαρών, για τη ζωή των ασθενών, νόσων. Ιδρύθηκε το 1908 και σήμερα τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως απασχολώντας περισσότερους από 4800 εργαζόμενους. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται αδιάλειπτα για περισσότερα  από 50 χρόνια.
Η LEO Pharma ανήκει και διοικείται εξ’ ολοκλήρου από το Ίδρυμα LEO ,είναι τελείως ανεξάρτητη από εξωτερικά κεφάλαια και όλα τα κέρδη επαναεπενδύονται προς όφελος των ασθενών.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων