Μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην Υγεία βρίσκεται εξέλιξη, επεσήμανε από το βήμα του 5ου Pharma & Health Conference, ο Υπουργός Υγείας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην Υγεία βρίσκεται εξέλιξη, επεσήμανε από το βήμα του 5ου Pharma & Health Conference, ο Υπουργός Υγείας

Περνάμε μια περίοδο με μεγάλες προκλήσεις, παραδέχθηκε ο Μάλης Βορίδης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένταση, οξύτητα και δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. 
«Συνειδητοποίησα τι εννοούσαν όταν μου έλεγαν ότι αναλαμβάνω βαρύ και δύσκολο φορτίο», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην Υγεία, χωρίς να παραβλέπονται οι προσπάθειες που έχουν ήδη υλοποιηθεί και ήταν αδιανόητες 3 χρόνια πριν.
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Βορίδης, όμως, σε τελική ανάλυση στο κέντρο της προσπάθειας βρίσκεται ο ασθενής, ο οποίος έχει παράλληλα και την ιδιότητα του φορολογούμενου.
Αναφερόμενος στις προσπάθειες για τη διαμόρφωση της ΠΦΥ, παραδέχθηκε ότι η διαδικασία είναι ακόμα σε εξέλιξη, χωρίς να έχει φθάσει η παρέμβαση σε επιθυμητό επίπεδο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρέπει να εκδοθούν 49 Υπουργικές Αποφάσεις μόνο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
Βέβαια, όπως σημείωσε ο Υπουργός, δεν είναι μόνο το νομοθετικό κομμάτι κρίσιμο στην προσπάθεια. «Χρειάζεται στελέχωση, τεχνολογία και εξοπλισμός», τόνισε ο κ. Βορίδης, κάνοντας παράλληλα αναφορά στις προσπάθειες εξορθολογισμού του κόστους στη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Σε ό,τι αφορά το σύστημα προμηθειών, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε Υπουργική Απόφαση που θα βελτιώνει την εικόνα του περαιτέρω.
virus.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων