Δράση του ΙΣΑ για τα παιδιά των μεταναστών, στο πλαίσιο της συμμαχίας ανθρωπιάς για την υλοποίηση του προγράμματος “we care” | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δράση του ΙΣΑ για τα παιδιά των μεταναστών, στο πλαίσιο της συμμαχίας ανθρωπιάς για την υλοποίηση του προγράμματος “we care”


Κοντά στα παιδιά μεταναστών που φιλοξενούνται στο γήπεδο Χόκεϋ στο Ελληνικό, βρέθηκε ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ,στο  πλαίσιο της συμμαχίας ανθρωπιάς του ΙΣΑ ,με  το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής,  κατέγραψαν τα  παιδιά και τις  υγειονομικές ανάγκες τους προκειμένου να μπουν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού ενώ παραδόθηκαν κουτιά με φάρμακα .Παράλληλα μοιράστηκαν  στα παιδιά Χριστουγεννιάτικα δώρα και είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες και ρούχα. 
Ο  πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε ότι:
«Ο ΙΣΑ από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή αναλαμβάνοντας  πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για την  αντιμετώπιση των κρίσιμων υγειονομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει από το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα.  Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεσαι και η συμμετοχή μας  στο πρωτοποριακό  πρόγραμμα “we care”, το οποίο έχει στόχο την παροχή  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  καθώς και τον προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμό των παιδιών των προσφύγων. Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα  εθνικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και των κρίσιμων υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν»
Σημειώνεται ότι η δράση υλοποιήθηκε παρουσία της Πρέσβειρας  Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Βαρδινογιάννη, του  Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»  Εμμανουήλ Παπασσάβα, του Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνου Δήμτσα  ενώ συμμετείχε και ο γνωστός καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων