Κοντά στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στον Πειραιά, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κοντά στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στον Πειραιά, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης


Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος Πατούλης βρέθηκε σήμερα κοντά στους πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Π. στον Πειραιά, στο πλαίσιο δράσης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμαρχο Πειραιά Π. Μώραλη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «we care», που αφορά την παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων, το οποίο υλοποιείται από το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με  τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις στους πρόσφυγες, διανεμήθηκαν τρόφιμα και φάρμακα και έγινε εμβολιασμός σε βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 16 ετών.
Στη δράση συνέδραμαν ο Δήμος Πειραιά, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τους χώρους του λιμανιού του Πειραιά επισκέφθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Σιδηροκάστρου Μακάριος και Νικαίας Αλέξιος, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία Εμμανουήλ Παπασσάβας, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μ. Βαρδινογιάννη κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, οι οποίοι συμμετείχαν στη διανομή φαρμάκων και τροφίμων στους πρόσφυγες. Στη διανομή συμμετείχαν επίσης εθελοντές του ΙΣΑ, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, του Ερυθρού Σταυρού και του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.
Με αφορμή την πραγματοποίηση της ανθρωπιστικής δράσης, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης επισήμανε καταρχήν τη βούληση της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού να αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού προβλήματος και να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η βούληση αυτή αποδεικνύεται από την παρουσία τόσο του ίδιου, όσο και του Δημάρχου Πειραιά.
Επισήμανε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος εθνικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και ζήτησε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο θα συμμετέχει πέραν της Κυβέρνησης,  η Αυτοδιοίκηση και όλα τα Κόμματα του Κοινοβουλίου, προκειμένου η προσπάθεια που γίνεται να είναι πιο ουσιαστική και αποτελεσματική. Ζήτησε την ουσιαστική συμβολή του κράτους στην οργάνωση των δήμων που λειτουργούν προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, ώστε να καλύπτονται άμεσα οι όποιες ανάγκες προκύπτουν.
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. επισήμανε πως εφόσον οι Δήμοι είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος της φιλοξενίας, πρέπει να βρεθεί τρόπος να ενισχυθούν οικονομικά αλλά και με προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτή την ευθύνη και πρόσθεσε:
«Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού θα βοηθήσει στην ανθρωπιστική πάνω από όλα  διαχείριση του προβλήματος. Θα κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτό το επίπεδο. Αλλά η συνδρομή αυτή δεν δίνει συγχωροχάρτι σε όσους διαχειρίσθηκαν μέχρι σήμερα λανθασμένα το ζήτημα, δημιουργώντας τα γνωστά αδιέξοδα. Πλέον ούτε δικαιολογούνται, ούτε θα γίνουν ανεκτοί νέοι αιφνιδιασμοί των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών. Απαιτούμε υπευθυνότητα και ειλικρινή διάλογο, να υπάρξει επιτέλους ένα ξεκάθαρο σχέδιο,  προκειμένου να διαχειρισθούμε το ζήτημα με εθνικά και κοινωνικά επωφελή τρόπο.»


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων