728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

7/3/16

Η GENESIS Pharma στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, αναλαμβάνοντας την καθημερινή σίτιση μαθητών


Η GENESIS Pharma στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για διάθεση γευμάτων σε σχολεία

«Υιοθέτησε» σχολείο στο πλαίσιο εκστρατείας σίτισης μαθητών σε σχολεία ευπαθών περιοχών

Η GENESIS Pharma στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας. 

Με δωρεά της, η GENESIS Pharma αναλαμβάνει την καθημερινή σίτιση 152 παιδιών σε σχολείο της Αττικής, στο οποίο 6 στα 10 παιδιά βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια. Με τη συμβολή της εταιρείας θα διατεθούν 7.500 γεύματα το τρέχον σχολικό έτος. Παράλληλα, με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων (matching fund) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεγάλου δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ο συνολικός αριθμός γευμάτων θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 15.000 για μαθητές σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Μέσω του Προγράμματος προσφέρεται καθημερινά σε όλους τους μαθητές του σχολείου ένα υγιεινό ποιοτικό δεκατιανό, το οποίο καλύπτει σημαντικό ποσοστό των καθημερινών αναγκών των παιδιών σε ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το γεύμα έχει σχεδιαστεί από την ειδική επιστημονική ομάδα του Προγράμματος σε συνεργασία με Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και των ΗΠΑ, όπως η Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Harvard. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους θα πραγματοποιηθούν δράσεις με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Η κα Βίκυ Καρρά, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της GENESIS Pharma, δήλωσε σχετικά: «Τα στοιχεία για την επισιτιστική ανασφάλεια στην οποία ζουν σήμερα πολλές οικογένειες είναι αφοπλιστικά. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, που δυστυχώς αφορά μικρά παιδιά. H Prolepsis παρεμβαίνει εκεί που υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες με ιδιαίτερη ευθύνη, ευαισθησία και επαγγελματισμό. Για εμάς αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί γνωρίζουμε πως η σύμπραξη αυτή έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα». Η Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis κυρία Αθηνά Λινού δήλωσε: «Η στήριξη της GENESIS Pharma συμβάλει έμπρακτα στην καταπολέμηση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας μαθητών και προσφέρει ανακούφιση σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη. Χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία και ευελπιστούμε να αποτελέσει παράδειγμα, ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο κύκλος των υποστηρικτών του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, και να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο μας, που είναι να μην υπάρχει κανένα παιδί πεινασμένο στα σχολεία της χώρας μας».
επιμέλεια medlabnews.gr


Διαβάστε επίσης

Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ από την Prolepsis. Eπισιτιστική βοήθεια στα σχολεία

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Η GENESIS Pharma στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, αναλαμβάνοντας την καθημερινή σίτιση μαθητών Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.