728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

3/11/16

Η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας ήταν το αντικείμενο των επαφών του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, με παράγοντες της πολιτικής, επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας των ΗΠΑ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016

Οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας και η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες των ΗΠΑ, στο περιθώριο της διημερίδας με θέμα ο « Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ευοίωνες προοπτικές του » που συνδιοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος, στη Νέα Υόρκη ( 29-30 Οκτωβρίου).
Στο πλαίσιο των επαφών του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. κ. Δημήτριο στον οποίο μεταβίβασε τις ευχές του ελληνισμού, για το μεγάλο έργο που επιτελεί και τον ενημέρωσε για την προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας να καταστήσει τον τουρισμό υγείας μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα. Επίσης συνάντησε το Γενικό Πρόξενο Νέας Υόρκης κ. Κωνσταντίνο Κούτρα, καθώς και τον Πρόξενο Εμμανουήλ Κουμπαράκη, με τους οποίους είχε μακράν συζήτηση. για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό και την ομογένεια.
Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης μετέβη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου είχε συναντήσεις με παράγοντες της ομογένειας και επιφανή στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και με ανώτατους αξιωματούχους από την Ουάσιγκτον. Παρέστη επίσης σε ειδική εκδήλωση της εφημερίδας Hellenic News of America όπου και βραβεύτηκε για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο . Σημειώνεται ότι στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκε για το επιστημονικό του έργο ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας καθηγητής κ. Στέφανος Φούσας.
Ο κ. Πατούλης είχε συνομιλίες με εκπροσώπους της ιατρικής και της πανεπιστημιακής κοινότητας με τους οποίους συζήτησε τη δυνατότητα ανταλλαγής φοιτητών, για πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία της Ελλάδας .Κατά τις επαφές του με εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου -μεταξύ των οποίων και τον κ. Γ. Κατσιματίδη- συζητήθηκαν διεξοδικά τρόποι αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, καθώς και η δυνατότητα προώθησης, με τη συμβολή της ομογένειας, του Τουρισμού Υγείας ως έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης για τη χώρα μας. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει την αναπτυξιακή της προοπτική επενδύοντας στο επιστημονικό της δυναμικό και στον τουρισμό που είναι ισχυρά εξαγώγιμα προϊόντα.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:
«Η επίσκεψη στις ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο μια σειράς επαφών και δράσεων σε διεθνές επίπεδο, με στόχο την εξεύρεση αναπτυξιακών δυναμικών που θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την οικονομική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης με προστιθέμενη αξία για πολλούς τομείς της Ελληνικής οικονομίας. Στην προσπάθεια αυτή ζητάμε την συμπαράσταση της ελληνικής ομογένειας που πάντα στηρίζει την πατρίδα μας στις πλέον δύσκολες στιγμές. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ένα συντονισμένο Σχέδιο Δράσης, για την προώθησή του Τουρισμού Υγείας σε διεθνές επίπεδο. Ανάμεσα σε αυτές εντάσσεται ένα μεγάλο συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη τον ερχόμενο Μάιο».ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας ήταν το αντικείμενο των επαφών του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, με παράγοντες της πολιτικής, επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας των ΗΠΑ Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ - donate
Αν εκτιμάτε ότι το έργο μας είναι σημαντικό για εσάς και θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, μπορείτε να μας βοηθήσετε, με ό,τι μπορεί ο καθένας και ας είναι ένα ευρώ. 
Και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες.

Μέσω Paypal με απόλυτη ασφάλεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του medlabnews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή επανεκπομπή τους, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.