Ο Υπουργός Υγείας για την ψυχική υγεία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Υπουργός Υγείας για την ψυχική υγεία

Στην εναρκτήρια ομιλία στο 2ο συνέδριο Mental Health ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είπε:

Γνωρίζουμε τα σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα στην ψυχικά υγεία. Η δυσλειτουργία των δομών οφείλεται στην οικονομική κρίση. Υπήρχε σαφής πορεία εγκατάλειψης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.



Τώρα καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την επανεκκίνηση στην ψυχιατρική περίθαλψη με έμφαση στη δημιουργία συστήματος πρωτοβάθμιας  και κοινοτικής ψυχιατρικής υγείας.
«Στον κατακερματισμένο κόσμο των ψυχιατρικών ασθενών δεν μπορούμε να παρέχουμε κατακερματισμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας», τόνισε ο Υπουργός.
Υπάρχει συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία. Βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή. Πρώτη προτεραιότητα θα είναι η διοικητική αλλαγή στις δομές ψυχικής υγείας. Υπάρχουν έντονα προβλήματα, ειδικότερα στην Αττική. Θα δημιουργηθούν νέες δομές εκεί που δεν υπάρχουν.
Έχουν δρομολογηθεί 300 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ψυχική υγεία. Ένα μεγάλο μέρος των προσλήψεων έχει ολοκληρωθεί και ακολουθούν κι άλλες μέσω ΑΣΕΠ.
Όλες οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με σεβασμό στις ανάγκες των ασθενών.
Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα έλλειψης πόρων. Η χρηματοδότηση των δομών και των αντίστοιχων ΜΚΟ γίνεται πλέον από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Παρουσιάσαμε με μία εξειδικευμένη ομάδα, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες το σχέδιο για την επανεκκίνηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, το οποίο έτυχε θετικής αποδοχής.

Το νέο σχέδιο, περιλαμβάνει πολλές μεταρρυθμίσεις.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Το ψυχιατρικό νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού θα μεταφερθεί στο ΕΣΥ
  • Προτεραιότητα σε υπηρεσίες παιδιών και εφήβων
  • Νέες δομές για την Τρίτη Ηλικία


«Η προαγωγή της ψυχικής υγείας είναι ζήτημα σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Υπουργός.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων