της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου, medlabnews.gr
Υλικά:
- 80 γρ κινόα (ωμή)
- 70 γρ σταφίδες
- 150 γρ νιφάδες βρώμης ολικής
- 150 γρ αμύγδαλα (ανάλατα και άψητα)
- 100 γρ σιρόπι αγαύης
- 70 γρ σουσάμι
- 2 ώριμες μπανάνες (200 γρ χωρίς τις φλούδες)
- 100 γρ ταχίνι
- 2 κ.γ κανέλα (τουλάχιστον) - χρησιμοποίησα Κεϋλάνης
- 14 γρ σπόρους chia (1 κ.σ)
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 70 γρ νερό ή χυμό από πορτοκάλι
Εκτέλεση:
1. Ξεπλένουμε την κινόα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό το κάνουμε για 2-3 λεπτά και την τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να πικρίσει. Βράζουμε για 10-15 λεπτά.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 σε αέρα και όσο μαγειρεύουμε την κινόα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, το σουσάμι, τους σπόρους chia, το αλάτι και την κανέλα.
3. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας
4. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το ταχίνι και την αγαύη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
5. Αφού έχει βράσει η κινόα, ξεπλένουμε πολύ καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και νερό ή χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κανέλα ή αγαύη εάν θεωρούμε ότι χρειάζεται.
6. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 35 χ 35 και ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 25 λεπτά
Η συνταγή, μας δόθηκε από το blog Νοστιμες και Υγιεινές Συνταγές , της Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Όλες οι συνταγές, που θα δημοσιεύουμε, είναι υγιεινές, χωρίς βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά, αλλαντικά κλπ.
Διαβάστε επίσης
Η συνταγή, μας δόθηκε από το blog Νοστιμες και Υγιεινές Συνταγές , της Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Όλες οι συνταγές, που θα δημοσιεύουμε, είναι υγιεινές, χωρίς βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά, αλλαντικά κλπ.
Διαβάστε επίσης
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου