Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στις 28 Ιουλίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στις 28 Ιουλίου

Δωρεάν ηπατολογικό έλεγχο με ελαστογραφία θα μπορούν να κάνουν οι Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο δράσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών Ηπατος Ελλάδος "Προμηθέας" με αφορμή την 28η Ιουλίου-Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας. Οι εξετάσεις αφορούν ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με κάποια ηπατική νόσο και θα πραγματοποιηθούν στπο Κέντρο Εξέτασης και Πρόληψης "ThessCheckpoint" (Αλ. Σβώλου 15) τη Δευτέρα 24 Ιουλίου ( ώρες 14.00-17.00) και την Παρασκευή 28 Ιουλίου (ώρες 12.00-16.00)  από πιστοποιημένο εκπρόσωπο του Συλλόγου "Προμηθέας" υπό την επίβλεψη ιατρού-ηπατολόγου.
"Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουν ηπατίτιδα C 200.000 άτομα και το 80% από αυτούς δεν γνωρίζουν ότι νοσούν. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά  της Ηπατίτιδας αποτελεί μία ημέρα που στοχεύει να ενώσει όλο τον κόσμο μέσω συλλογικών δράσεων, προκειμένου κοινό και αρμόδιοι φορείς  να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τις ιογενείς ηπατίτιδες ως ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Ο Σύλλογος "Προμηθέας" διοργανώνει αυτή τη δράση δωρεάν ηπατολογικού ελέγχου ελαστογραφίας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος  "Αξίζω να Γνωρίζω", που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής Δράσεων Βόρειας Ελλάδας του "Προμηθέα" Πασχάλης Βαβελίδης, ο οποίος είναι και ο χειριστής του μηχανήματος με το οποίο θα γίνουν οι δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος.
Η ελαστογραφία του ήπατος, όπως εξήγησε ο κ. Βαβελίδης, είναι μία εξειδικευμένη μη επεμβατική εξέταση αποτίμησης της εκάστοτε ηπατικής βλάβης με βαθμό αξιοπιστίας ισάξιο της βιοψίας του ήπατος και πραγματοποιείται με τη βοήθεια μηχανήματος Fibroscan. Είναι ένα είδος υπερηχογραφήματος. Σε αντίθεση με την βιοψία, η ελαστογραφία του ήπατος είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα και  δεν χρειάζεται ημερήσια νοσηλεία του ασθενούς και κατά συνέπει επιβαρύνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων