Guardian: Ο Αλ. Τσίπρας πανηγυρίζει, αλλά οι Έλληνες δεν βλέπουν φως στο τούνελ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Guardian: Ο Αλ. Τσίπρας πανηγυρίζει, αλλά οι Έλληνες δεν βλέπουν φως στο τούνελ

Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να εμφανίζεται βέβαιος πως «τα χειρότερα είναι πίσω μας», όμως οι Έλληνες δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Guardian, που έκανε ρεπορτάζ στους δρόμους της Αθήνας και μίλησε με ανθρώπους που παλεύουν να επιβιώσουν μετά από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης
Η Ελλάδα γλίτωσε την πτώχευση, ο λαός της όμως όχι. Αυτό υποστηρίζει  η Παναγιώτα Μουρτίδου, που μίλησε στον Guardian, μαζί με άλλους Έλληνες για την κρίση στη χώρα, την ώρα που η κυβέρνηση... πανηγυρίζει για τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές.
«Δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη η κατάσταση», δηλώνει η Παναγιώτα Μουρτίδου, εθελόντρια στην Λέσχη Αλληλεγγύης. «Οι πολιτικοί ξεκάθαρα δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην πραγματική ζωή», λέει η ίδια, η οποία είχε μιλήσει πάλι στην βρετανική εφημερίδα πριν από τέσσερα χρόνια. Έκτοτε, όπως λέει, η κατάσταση έχει χειροτερεύσει: «Πείτε μου, πώς μπορεί κανένας να επιβιώσει με βασικό μισθό 490 ευρώ και ταυτόχρονα να πληρώνει όλους τους φόρους που έχουν περάσει;», διερωτάται. 
Η 68χρονη συνταξιούχος κομμώτρια Χρύσα Χριστοδουλάκη ζει στο Κουκάκι με τον επίσης συνταξιούχο σύζυγό της. Μετά από 45 χρόνια δουλειάς λέει, έπαιρνε μια καλή σύνταξη στα 1750 ευρώ. «Αρχικά την έκοψαν στα 1.430 ευρώ και τώρα παίρνω 960 ευρώ», λέει και αναλογίζεται πως τα όνειρά της να ζήσει με τον άντρα της στην Κρήτη μετά τη συνταξιοδότηση γκρεμίστηκαν: Τώρα, αν και συνταξιούχος, συνεχίζει να δουλεύει όπως μπορεί για να βοηθήσει και τα παιδιά της που είναι άνεργα. «Οι Έλληνες δεν βλέπουν πια φως στο τούνελ. Δεν πιστεύουν τίποτα, αν δεν το δουν με τα μάτια τους», τονίζει.
Στον δήμο Καισαριανής, αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη προετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και με διάφορες δράσεις αναζητούν τρόπους να στηρίξουν τους άπορους της περιοχής. Η υπεύθυνη του αρμόδιου γραφείου, τον τοίχο του οποίου κοσμεί το σύνθημα «Η φτώχεια δεν είναι έγκλημα» είναι ξεκάθαρη: «Οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει δραματικά. Η κρίση έχει κρατήσει τόσο πολύ που ακόμα κι εκείνοι που στην αρχή μπορούσαν να βοηθήσουν, τώρα έχουν ανάγκη βοήθειας. Έχουμε 367 ανθρώπους στο δήμο που χρειάζονται βοήθεια και ο αριθμός αυτός αυξάνει καθημερινά». 
Ο πατέρας Ιγνάτιος, στον Κεραμεικό, διατηρεί μια ακόμα δομή βοήθειας, που φιλοξενεί αστέγους και παρέχει δωρεάν οδοντιατρική περιποίηση και μελέτη για τα παιδιά, ενώ η ομάδα των εθελοντών ετοιμάζει 350 γεύματα την ημέρα. «Πολλοί από εκείνους που έρχονται είναι τυπικοί εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης, που ντρέπονται και δεν θέλουν να το πουν. Η κατάσταση χειροτερεύει. Χρειαζόμαστε βοήθεια, πολύ περισσότερη βοήθεια», λέει στην εφημερίδα. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων