Η καλύτερη πολιτική που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι η υποβολή παραίτησής σας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η καλύτερη πολιτική που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι η υποβολή παραίτησής σας

Η πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας αποδεικνύει καθημερινά την ανικανότητά του να διαχειριστεί το κεφάλαιο της παροχής υπηρεσιών υγείας και να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία. 

Χωρίς κανένα όραμα, ούτε καν απτό σχεδιασμό, έστω εξ αντιγραφής από τα αντίστοιχα ισχύοντα στην Ευρώπη, το Υπουργείο διαλύει το σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας. Ξεφυτρώνουν διατάξεις χωρίς καμία συνοχή. Ξεκίνησαν με τη δραστική ουσία και τώρα προχώρησαν αφενός στην οριζόντια και πρόχειρη θέσπιση «πλαφόν» στη συνταγογράφηση, αλλά και στην εκβιαστικά επιβληθείσα υποχρέωση στους ίδιους τους γιατρούς να πληρώσουν ιδιωτικές εταιρείες να τους ελέγξουν, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τάχθηκε και τάσσεται υπέρ του ορθολογισμού των δαπανών της υγείας και του ελέγχου των. Έχουμε ταχθεί υπέρ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και της θέσπισης θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Πρέπει να μπει τάξη στο σύστημα, αλλά μόνο πάνω σε υγιείς βάσεις, μετά από προηγούμενη θέσπιση θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Και τούτο, με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών και την αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος. Διαλύσατε τις δομές του ΕΟΠΥΥ, δεν επιτρέπετε σε κανένα νέο ιατρό να συμβληθεί, δεν καταβάλλετε τα δεδουλευμένα και απαγορεύετε τη συνταγογράφηση πάνω από ένα όριο, ξεχνώντας ότι η άσκηση της ιατρικής συνδέεται με τη διαχείριση ασθενών και όχι μόνο πόρων. 


Με την προχειρότητά σας, Κύριοι, αποστερήσατε τους ασθενείς από το δικαίωμα πρόσβασης στο αναγκαίο φάρμακο, και οδηγήσατε το σύνολο του ιατρικού σώματος σε απόγνωση. Οι ασθενείς «τρέχουν» από γιατρό σε γιατρό για τα φάρμακά τους και οι γιατροί αδυνατούν να ασκήσουν την ιατρική. 

Κύριοι είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την υγεία και τη ζωή των ασθενών υπό τις παρούσες συνθήκες που πρόχειρα δημιουργήσατε.

Αν μέχρι την επόμενη Τετάρτη δεν ανακαλέσετε τα μέτρα αυτά, που παραγνωρίζουν ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, και ότι οι ιατροί ασκούν λειτούργημα θα καλέσουμε όλους τους ιατρούς της Αθήνας μέσα και έξω από τον ΕΟΠΥΥ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων