Οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», έχουν κορυφαία ποσοστά επιτυχίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», έχουν κορυφαία ποσοστά επιτυχίας


Η εφαρμογή της μικροχειρουργικής στην αποκατάσταση  μαστού, αλλά και στην κεφαλή και τον τράχηλο μετά  από ογκολογικές εκτομές εξασφαλίζει τα καλύτερα μακροχρόνια λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα!
Ταυτόχρονα συμβάλει στην καλύτερη πρόγνωση του ασθενούς και στην δυνατότητα να σωθούν ανθρώπινα μέλη, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα ακρωτηριάζονταν.
Στη διαπίστωση αυτή κατέληξαν κορυφαίοι πλαστικοί χειρουργοί από 46 χώρες, οι οποίοι συμμετείχαν στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής , το οποίο πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία στην Βομβάη της Ινδίας (World Society for Reconstructive Microsurgery).
Στο συνέδριο, που είχε κεντρικό θέμα «Looking back – Surging Ahead (Kοιτώντας Πίσω–Ορμώντας Μπροστά) την Ελλάδα  και την κλινική Πλαστικής Χειρουργικής-Μικροχειρουργικης του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» εκπροσώπησε ο διακεκριμένος πλαστικός- μικροχειρουργός Δρ Ανδρέας Γραββάνης, ο οποίος στην ομιλία του ανέπτυξε τις «νέες τεχνικές και στρατηγικές» οι οποίες θα βελτιώσουν και θα εξασφαλίσουν μακροχρόνια καλά αισθητικά αποτελέσματα στην αποκατάσταση μαστού .
«Το συνέδριο ήταν πολύ σημαντικό διότι δεν εστίασε τόσο σε νέες τεχνικές και ιδέες όσο στην κριτική ανάλυση των επιτευγμάτων του παρελθόντος που θα μας επιτρέψουν μεγάλα άλματα στο μέλλον», επισήμανε ο Δρ. Γραββάνης. Τα αξιοσημείωτα μηνύματα του 8ου Παγκόσμιου συνεδρίου είναι:
Λεπτομερές προεγχειρητικό πλάνο με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και των απεικονιστικών μεθόδων. Χρήση τεχνολογίας CAD/CAM (Computed Aid Design/ Computed Aid Manufacturing)σε επιλεγμένους ασθενείς.
Εξασφάλιση μηδαμινής νοσηρότητας με την κατάλληλη επιλογή ιστού και κατάλληλη ατραυματική τεχνική. 
Αναγκαιότητα για σημαντική μείωση του χειρουργικού χρόνου άρα:
Ταχύτερη ανάρρωση του ασθενούς και μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο
Μείωση του κόστους άρα πιο ελκυστικές αυτές οι επεμβάσεις για κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα
Αλλομεταμόσχευση σύνθετων ιστών όπως προσώπου και χεριού σε σωστά επιλεγμένους ασθενείς.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ  ΑΝΑΦΟΡΑ  ΣΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΑ  ΓΑΙΤΡΟ
Ιδιαίτερα τιμητικό για την Ελλάδα, αλλά και για τον διαπρεπή πλαστικό μικροχειρουργό Δρ Γραββάνη ήταν ότι σε στρογγυλό τραπέζι Looking back (Kοιτώντας Πίσω) με θέμα τα επιτεύγματα του παρελθόντος στην μικροχειρουργική Αποκατάσταση Μαστού, ο διάσημος αμερικανός καθηγητής πλαστικής χειρουργικής Geoffrey Hallock  αναφέρθηκε και ανέλυσε πρωτοποριακή μελέτη του Έλληνα γιατρού  και της ομάδας του, όταν  αυτός εργαζόταν στο Queen Victoria Hospital, UK  και η οποία είχε δημοσιευτεί το 2009 στο Annals of Plastic Surgery,   σχετικά με την μείωση της νοσηρότητας της επέμβασης.

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ   ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ-ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣΤΟΥ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» είναι σε πλήρη συμφωνία με τα διεθνή standards και έχουν κορυφαία ποσοστά επιτυχίας. 
«Η συσσωρευμένη εμπειρία στις μικροχειρουργικές μεταμοσχεύσεις ιστών, οι εξελίξεις στις απεικονιστικές μεθόδους και στην τεχνική, έχουν επιτρέψει την λεπτομερή μελέτη του ασθενούς, ακριβές προεγχειρητικό και ασφαλές διεγχειρητικό» πλάνο» τόνισε  με αφορμή το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής ο Δρ Γραββάνης.
Συγκεκριμένα , όπως ανέφερε ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός:
Οι ελεύθερες μεταμοσχεύσεις ιστών στην κλινική μας, είναι πλέον επεμβάσεις ρουτίνας, με ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 99%
Το ποσοστό άμεσης επανεπέμβασης λόγω επιπλοκής μικρότερο από 1%
Μέσος χρόνος νοσηλείας στην μικροχειρουργική αποκατάσταση μαστού 5 ημέρες, σε καρκίνο κεφαλής και τραχήλου  14 ημέρες και μικροχειρουργική αποκατάσταση κάτω άκρου  τις 22 ημέρες.
Επίσης σε  200 επεμβάσεις τα τελευταία 5 χρόνια, το ποσοστό ασθενών που χρειάστηκαν φροντίδα μετεγχειρητικά σε μονάδα εντατικής θεραπείας δεν ξεπέρασε το 12%.
Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες γιατροί, παρά την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια, συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο και οι ασθενείς δεν χρειάζεται πλέον να ξενιτεύονται για να θεραπευτούν.
«Στην κλινική μας για τις επεμβάσεις  αποκατάσταση μαστού και παράλυση προσώπου, ο χρόνος χειρουργείου και η διάρκεια νοσηλείας είναι τέτοια  που έχει μειώσει δραματικά το κόστος τους και είναι πραγματικά επικερδής για το νοσηλευτικό ίδρυμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ Γραββάνης και συμπλήρωσε. 

«Το πραγματικό όμως όφελος είναι για τον ασθενή που αποκτά εφόρου ζωής ένα άρτιο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα μηδαμινή νοσηρότητα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων