Γιατρός ξανά καταδικάστηκε, για τον θάνατο 14χρονης ασθενούς μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου. Και νέα μήνυση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατρός ξανά καταδικάστηκε, για τον θάνατο 14χρονης ασθενούς μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου. Και νέα μήνυση

Ο ίδιος γιατρός είχε καταδικαστεί τον Μάιο του 2022 από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 4ετή φυλάκιση

medlabnews.gr iatrikanea 

Ο 24χρονος Νίκος και η 14χρονη Γωγώ χειρουργήθηκαν από τον ίδιο γιατρό για λαπαροσκοπική τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου αλλά πέθαναν αμφότεροι μετά τη επέμβαση.

Ο ίδιος γιατρός είχε καταδικαστεί τον Μάιο του 2022 από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 4ετή φυλάκιση, ενώ ο συνεργάτης του, επίσης χειρουργός, σε 20 μήνες, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για την ανθρωποκτονία του 24χρονου Νίκου Σινιώρη από την Κεραμωτή Καβάλας εξ αμελείας διά παραλείψεως.

Ο βασικός χειρουργός είχε προηγούμενη καταδίκη, ξανά για την εμπλοκή του σε θανατηφόρο περιστατικό τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Η ποινή ορίστηκε ως εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ανά ημέρα κι ενώ εκκρεμεί εναντίον του μήνυση για τον θάνατο της 14χρονης Γωγώς από την Επανομή, ο εν λόγω ιατρός συνεχίζει να ασκεί κανονικά το λειτούργημα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 14χρονης Γεωργίας από την Επανομή, ύστερα από χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, τον Ιούνιο του 2021 σε ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, για την ίδια υπόθεση απαγγέλθηκαν εναντίον του ίδιου γιατρού επιπλέον κατηγορίες για πλαστογραφία και υπεξαγωγή εγγράφου, σε βαθμό πλημμελήματος.

Η εξέλιξη αυτή γίνεται μετά από κατάθεση υπομνήματος και μετά την παρουσία του ιερέα πατέρα της 14χρονης και της δικηγόρου του στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας όπου ζητήθηκε επίσπευση της διαδικασίας.

Ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο κατηγορούμενος θα κληθεί να απολογηθεί το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος γιατρός είχε καταδικαστεί πέρσι τον Μάιο από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 4 ετών (προς 5 ευρώ/ημερησίως) για τον θάνατο ενός 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, κατόπιν ανάλογου χειρουργείου, ενώ για παρόμοια υπόθεση προηγήθηκε μία ακόμη καταδίκη του η οποία ήδη κατέστη αμετάκλητη.

Δικαίωση για την οικογένεια

Μιλώντας στο GrTimes.gr, η δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Κική Πακιρτζίδου έκανε λόγο για δικαίωση για την οικογένεια.

«Η οικογένεια αισθάνεται δικαίωση, έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από το τρομερό πλήγμα που δέχτηκαν με το χαμό της κόρης τους. Κάθε μέρα που περνά από τότε μέχρι και σήμερα είναι μαρτυρική για τους γονείς και τα αδέλφια της», είπε αρχικά.

«Τώρα να πούμε ότι η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή. Να επισημανθεί ότι η συμπεριφορά του γιατρού κρίθηκε ότι είχε στοιχεία δόλου και όχι αμέλειας. Βέβαια όπως γίνεται αντιληπτό αναμένονται εξελίξεις και από τον ιατρικό σύλλογο που θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για το συγκεκριμένο γιατρό για να διενεργηθούν τα νόμιμα», κατέληξε η κυρία Πακιρτζίδου.

«Οι επεμβάσεις αυτού του είδους είναι γενικώς επικίνδυνες. Για να περιοριστεί ο κίνδυνος, θα πρέπει να τις αναλαμβάνουν γιατροί με υψηλό επίπεδο ικανοτήτων και εξειδικευμένη εμπειρία», σχολιάζει γιατρός με εποπτεία του χώρου και μακρά εμπειρία, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα για τον μηχανισμό και τη λειτουργία της σχετικής αγοράς.

Ωστόσο, όπως εξηγεί, «το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα "προσεκτικά χέρια" δεν αναλαμβάνουν πολλούς ασθενείς, ακριβώς επειδή έχουν πλήρη επίγνωση των κινδύνων. Κι εδώ εμφανίζονται οι "καουμπόηδες". Αυτοί είναι οι χειρουργοί που αναλαμβάνουν όλους τους ασθενείς που απορρίπτουν οι σοβαροί και υπεύθυνοι γιατροί».

«Ο ενδιαφερόμενος, αφού ακούσει ότι δεν πρέπει να χειρουργηθεί γιατί οι επιπλοκές μπορεί να τον στείλουν ακόμη και στον τάφο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αγνοήσει την άποψη του κατεξοχήν ειδικού. Και αμέσως θα τρέξει να βρει τον πρώτο "καουμπόη", ο οποίος θα τον καθησυχάσει ότι αυτά που του λένε οι άλλοι περί επικινδυνότητας είναι υπερβολές και ότι ο ίδιος αναλαμβάνει πρόθυμα να κάνει την επέμβαση. Αυτή είναι η αλήθεια για τις χειρουργικές επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας στην Ελλάδα σήμερα», λέει.

Νέα μήνυση στον γιατρό για τον θάνατο 14χρονης

Νέα μήνυση σε βάρος του γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης, μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, κατέθεσε ο πατέρας της ανήλικης, πατήρ Βησσαρίων. Ο πατέρας της 14χρονης αναφέρει ότι ο γιατρός κατέθεσε ψευδώς ότι είχε τη συναίνεση της κόρης του για την επέμβαση.

«Ο κατηγορούμενος από εμάς γιατρός παρέσυρε και άλλους ανθρώπους σε κακουργηματικές πράξεις για απάτη επί Δικαστηρίου, καταθέσαμε μήνυση τόσο στον ίδιο, όσο και στους μάρτυρες που έχει καλέσει για να τον υπερασπιστούν», δήλωσε ο πατέρας Βησσαρίων μετά τη νέα μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του γιατρού, που ήδη κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης κόρης του

Ο χειρουργός φέρεται να κατέθεσε ότι είχε τη συναίνεση της ανήλικης για την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου που οδήγησε στο θάνατο της.

«Υπάρχει γραφολογική που λέει ότι είναι πλαστή η υπογραφή της ανήλικης. Έφτασε στο σημείο να πει ότι την τελευταία ημέρα που η ανήλικη εισήχθη στην ιδιωτική κλινική σε προθανάτια κατάσταση μίλησε μαζί της, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ», δήλωσε η Κική Πακιρτζίδου, συνήγορος της οικογένειας, Κική Πακιρτζίδου.

«Το παιδί είχε οξεία κοιλία, είχε περιτονίτιδα και το κύριο σύμπτωμα ήταν ο οξύς και πολύ δυνατός πόνος στην κοιλιά», πρόσθεσε η δικηγόρος.

Η μήνυση υποβλήθηκε για όσα κατατέθηκαν στα αστικά δικαστήρια.

Ο χειρουργός, ο οποίος διώκεται για κακούργημα για τον θάνατο της 14χρονης, ήταν προγραμματισμένο να δικαστεί σήμερα (9/03) σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο 24χρονου το Μάιο 2017, πάλι ύστερα από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Η δίκη αναβλήθηκε.

Για την υπόθεση αυτή ο γιατρός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 4 ετών, ενώ βαρύνεται με μία ακόμη καταδίκη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων