Algon: Η Ελλάδα βρίσκει ξανά το αναλγητικό της | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Algon: Η Ελλάδα βρίσκει ξανά το αναλγητικό της

Την επαναπροώθηση του ιστορικού ελληνικού αναλγητικού Algon® παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας, μέλος του ομίλου Valeant Pharmaceuticals International Inc. Από το Νοέμβριο του 2015, και με στόχο την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των μη συνταγογραφούμενων προϊόντων της, η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας, με μια πολυετή συμφωνία, ανέλαβε από την εταιρεία Lavipharm (υπεύθυνος κυκλοφορίας, παραγωγός και δικαιούχος) την αποκλειστική διάθεση, διανομή και προώθηση του ιστορικού, ελληνικού αναλγητικού Algon® στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Στη μεταπολεμική Ελλάδα του 1950, μια χημική βιομηχανία, η «ΧΡΩΠΕΙ» πρωτοπορεί, παράγοντας την ελληνική «απάντηση» στην Ασπιρίνη, το πολύ γνωστό, πρωτότυπο αναλγητικό-αντιπυρετικό «Αλγκόν». Έως και τα τέλη του΄80, το «Αλγκόν®» είναι το αγαπημένο παυσίπονο της ελληνικής οικογένειας, σύμβολο ανακούφισης από τον πόνο και τον πυρετό. H παύση λειτουργίας της «ΧΡΩΠΕΙ» σηματοδοτεί μια μακρά περίοδο αναζήτησης προϊόντων αντίστοιχων με το «Αλγκόν®», μέσα από επιχειρηματικές κινήσεις πολυεθνικών & ελληνικών εταιρειών, σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον της φαρμακευτικής αγοράς.
Όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Valeant/PharmaSwiss, κ. Ιάκωβος Μιχαλίτσης: "Η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας θα επενδύσει άμεσα στην οικογένεια Algon®, μέσω σημαντικών συστηματικών ενεργειών. Οι δράσεις αυτές θα ενισχύσουν σημαντικά την πορεία του, θα οδηγήσουν στη σταδιακή κυκλοφορία νέων μορφών, που θα συμπληρώσουν την οικογένεια Algon® και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης και αμοιβαίου οφέλους για το σύνολο των ασθενών/καταναλωτών αλλά και των ενδιαφερόμενων μερών στον χώρο της Υγείας."
Το Algon® επανέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά και διατίθεται, πλέον, σε νέα, σύγχρονης αισθητικής και ελκυστική για τον καταναλωτή συσκευασία, συνεχίζοντας όμως με την ίδια επιτυχημένη φαρμακοτεχνική μορφή, θεραπευτική δράση, αποτελεσματικότητα και το απλό δοσολογικό σχήμα των 1-2 δισκίων, έως 3 φορές την ημέρα.
Το σκεύασμα αποτελεί μία από τις πλέον ασφαλείς και αποτελεσματικές επιλογές αναλγητικών, καθώς συνδυάζει 3 δραστικές ουσίες: ακετυλοσαλικυλικό οξύ (400 mg), με αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση, παρακεταμόλη (200 mg), με αναλγητική και αντιπυρετική δράση αλλά και καφεΐνη (50 mg), με διεγερτικές ιδιότητες, που μειώνουν την αντίληψη του πόνου αλλά και διευκολύνουν και επιταχύνουν την απορρόφηση των άλλων δύο δραστικών συστατικών από τον γαστρεντερικό σωλήνα.
Σε επίπεδο πωλήσεων και αξίας στην Ελλάδα, το Algon® ανήκει σε μια μεγάλη αγορά (32 εκατ. τεμάχια – 39€ εκατ.) που αυξάνεται ραγδαία (+11% σε τεμάχια, +12% σε αξία, τo 2015 σε σχέση με τo 2014 – πηγή: στοιχεία IMS 2015). Επιπλέον, τα ενδιαφερόμενα μέρη, σε επίπεδο αγοράς και δικτύου διάθεσης (π.χ. φαρμακοποιοί), θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα οφέλη της νέας εμπορικής πολιτικής της Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας, όπως πρόσθετες εκπτώσεις και αυξημένο περιθώριο κέρδους.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων