Καμπάνια πρόληψης κατά του καπνίσματος, για μαθητές | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καμπάνια πρόληψης κατά του καπνίσματος, για μαθητές


Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ενίσχυση της καμπάνιας  πρόληψης του καπνίσματος, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, μαζί με τον  Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Θ. Πελεγρίνη θα επισκεφθούν την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, το οποίο βρίσκεται στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 125. 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, μαζί με τον Υφυπουργό Θ. Πελεγρίνη θα παρακολουθήσουν από κοντά την ενημέρωση των παιδιών  για την πρόληψη και θα έχουν την ευκαιρία  να συζητήσουν μαζί τους για τους προβληματισμούς τους σχετικά με το τι πραγματικά είναι το κάπνισμα για τα ίδια και για τους οικείους τους. 

Με αφορμή τη σχετική εκδήλωση ο Γ. Πατούλης δήλωσε ότι το πρόγραμμα  πρόληψης μπορεί να συμβάλει καθοριστικά προκειμένου τα νέα παιδιά να ενημερωθούν και να αποκτήσουν τις κατάλληλες παραστάσεις που θα τα βοηθήσουν να εξελιχθούν σε υγιείς πολίτες. 

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιείται και  συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τη διεξαγωγή έρευνας τα συμπεράσματα ,της οποίας θα παρουσιαστούν με την ολοκλήρωση της δράσης στο Υπουργείο Παιδείας. Το ενημερωτικό πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος απευθύνεται στους μαθητές Α’ και Β’ τάξης των 1656 γυμνασίων της χώρας μας.Τα στοιχεία της έρευνας θα αξιοποιηθούν προκειμένου να αποτυπωθούν και να αποτραπούν τα αρνητικά στερεότυπα που ενδεχομένως επηρεάζουν  τη στάση των μαθητών απέναντι στο κάπνισμα. 


Μέσα από τη διαδικασία αυτή οι μαθητές της α’ και β’ Γυμνασίου θα μπορέσουν να μην είναι απλοί, παθητικοί αποδέκτες ενός μηνύματος ενημέρωσης και θα καταφέρουν να  γίνουν συμμέτοχοι σε μια ερευνητική διαδικασία που τους δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούν και να αντιδράσουν. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων