Πρόγραμμα εκπαίδευσης λιμενικών της Λέσβου από το ΕΚΠΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρόγραμμα εκπαίδευσης λιμενικών της Λέσβου από το ΕΚΠΑ



Πενήντα πέντε Λιμενικοί της Λέσβου εκπαιδεύθηκαν φέτος στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών και τραύματος στο πλαίσιο του προγράμματος  «Υποστήριξη Ζωής στο Αιγαίο». Το πρόγραμμα «Υποστήριξη Ζωής στο Αιγαίο» υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά. Απευθύνεται στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Νησιών του Αιγαίου, στις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και στους πολίτες. Εκπαιδεύει στη διαχείριση επειγόντων και τραύματος. 

Χρηματοδοτικά υποστηρίζεται από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, ενώ η επιστημονική εκπαίδευση γίνεται από έμπειρους εκπαιδευτές της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας και της Δ΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝ “ATTIKON” και συνεργατών τους.

«Στόχος του προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν γνώσεις στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών και τραύματος, καθώς οι ανάγκες και λόγω του μεταναστευτικού ρεύματος είναι μεγάλες στην περιοχή του Αιγαίου» ανέφερε η Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας κα  Γ. Γερολουκά-Κωστοπαναγιώτου και πρόσθεσε «Η δράση αυτή εντάσσεται στις υποχρεώσεις μας ως Πανεπιστημιακών Κλινικών που λειτουργούν στα πλαίσια του ΕΣΥ και υπηρετούν τις αξίες της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Ανθρωπισμού». 

Η εκπαίδευση των 55 Λιμενικών πραγματοποιήθηκε από 27 έως 29 Ιουνίου στη Λέσβο και βάσει του αναλυτικού προγράμματος περιλάμβανε: 
  • Πιστοποιημένο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS – Basic Life Support) και χρήση αυτόματου απινιδωτή (AED – Automatic External Defibrillator),  χορήγηση πιστοποίησης από ERC  (European Resuscitation Council).
  • Πιστοποιημένο Σεμινάριο Επίσχεσης Αιμορραγίας, B-con  (Bleeding Control for the Injured)  χορήγηση πιστοποίησης από NAEMT (National Association of Emergency Medical Technicians).
  • Διαλέξεις σχετικές με τον πνιγμό,  την υποθερμία και την ηλίαση.
  • Εκπαίδευση στη χρήση υλικών που περιέχονται σε σάκο πρώτων βοηθειών και αναζωογόνησης.

Από επιχειρησιακής πλευράς για την υλοποίηση του προγράμματος βρέθηκαν στη Λέσβο εννέα εκπαιδευτές (χορηγός εισιτηρίων η Aegean Airlines), πέντε προσομοιωτές και τα απαραίτητα υλικά για την πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων (χορηγός μεταφοράς η Εταιρεία ΕΦΑΜ ΑΕ). 


Η παραπάνω δράση αποτελεί συνέχεια της πρώτης αποστολής που πραγματοποιήθηκε πέρυσι 29 έως 30 Αυγούστου 2015 και αφορούσε Ιατρούς, Νοσηλευτές και Διασώστες που απασχολούνται σε Δημόσιες Νοσηλευτικές Δομές της Νομαρχίας Λέσβου. Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 61 εργαζόμενοι, στους οποίους χορηγήθηκαν βεβαιώσεις πιστοποίησης. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων