ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το MEDASSET ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της εκστρατείας “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες", με σύνθημα “ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ”.
Η επίσημη ανακοίνωση της νέας συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 28 Ιουνίου, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν οι δυο φορείς στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Σπαταίων – Αρτέμιδος Παναγιώτης Λάμπρου, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Κατερίνα Θανοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηλιούπολης, Χρήστος Γιαννάκης.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος, τόνισε ότι παγκοσμίως παράγονται 6 τρισ. αποτσίγαρα το χρόνο και ότι από αυτά, τα 4,5 πετάγονται σε δημόσιους χώρους.  Στη συνέχεια, ζήτησε από τους Δήμους  της χώρας μας να υποστηρίξουν τη νέα εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που θα απαγορεύει το κάπνισμα σε επιλεγμένους ανοιχτούς δημόσιους χώρους. 
Η Υπεύθυνη της εκστρατείας του  MEDASSET «Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες», Κωνσταντίνα Κωστούλα, επισήμανε τον τεράστιο κίνδυνο που αποτελούν για το  περιβάλλον οι γόπες αποτσίγαρων, καθώς κάθε τσιγάρο υπολογίζεται ότι περιέχει περίπου 4.000 τοξικές ουσίες μεταξύ των οποίων κάδμιο, μόλυβδο και αρσενικό! Πολλά θαλάσσια ζώα, όπως ψάρια και χελώνες, καταπίνουν τα αποτσίγαρα γιατί τα μπερδεύουν με την τροφή τους. 


Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ως μέλος του δικτύου της εκστρατείας “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες”, ήταν  χορηγός φιλοξενίας της συνέντευξης Τύπου.  Η ASAP Athens Communication Agency δημιούργησε αφιλοκερδώς την αφίσα της εκστρατείας η οποία θα τοποθετηθεί σε δεκάδες πλοία σε λίγες μέρες.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων