Τον μεγάλο Έλληνα Ιεραπόστολο της Ιατρικής, παιδοκαρδιοχειρουργό, Αυξέντιο Καλαγκό τίμησε η ΑΣΠΑΙΤΕ με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΙΣΑ, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τον μεγάλο Έλληνα Ιεραπόστολο της Ιατρικής, παιδοκαρδιοχειρουργό, Αυξέντιο Καλαγκό τίμησε η ΑΣΠΑΙΤΕ με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΙΣΑ, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη


Σε μία ιδιαίτερη μυσταγωγική και σεμνή τελετή, μπροστά σε 500 προσκεκλημένους, η ΑΣΠΑΙΤΕ και ο Πρόεδρος της Καθηγητής κος Γιάννης Χρυσουλάκης σε συνεργασία με το Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Πρόεδρο του, κο Γιώργο Πατούλη, Δήμαρχο Αμαρουσίου, τίμησαν τον παιδοκαρδιοχειρουργό,  Αυξέντιο Καλαγκό.

Στην τιμητική εκδήλωση για το μεγάλο Έλληνα Ιεραπόστολο της Ιατρικής παρέστησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, Καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος, ο γνωστός Καθηγητής των ΕΠΑΛ Θανάσης Λερούνης που έφερε στο φως την φυλή των Καλάσα, απόγονους του Μέγα Αλέξανδρου, καθώς και επιφανή στελέχη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Πρόεδροι Νοσοκομείων, διακεκριμένοι καρδιοχειρούργοι, ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, και πλήθος κόσμου.



 Στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγητής κος Γιάννης Χρυσουλάκης αναφερόμενος στην ιδιαίτερη ανθρωπιστική και επιστημονική προσφορά του Αυξέντιου Καλαγκού, μεταξύ άλλων υπογράμμισε:


«Ο Αυξέντιος Καλαγκός  είναι ο παιδοκαρδιοχειρούργος που έχει πραγματοποιήσει 14.000 εγχειρήσεις καρδιάς ΔΩΡΕΑΝ σε μικρά και άπορα παιδιά και έχει χαρίσει αντίστοιχα τη ζωή σε αυτά τα αγγελούδια σε 20 κράτη σε όλο τον κόσμο.Είναι ο φάρος της φιλανθρωπίας και ο οδηγός για τους παιδαγωγούς που αποφοιτούν από την ΑΣΠΑΙΤΕ, οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν την έννοια της κοινωνικής προσφοράς σε όλους τους νέους μαθητές.»
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε κατ’ αρχή τον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ, ο οποίος όπως σημείωσε έχει αποδείξει ότι δεν αρκείτε μόνο στην εκπαιδευτική αποστολή του, αλλά γαλουχεί τη νέα γενιά με τις αρχές της κοινωνικής προσφοράς. « Η συμμετοχή σας στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού που τόσο έχουν ανάγκη οι ανασφάλιστοι και άποροι συμπολίτες μας είναι πολύτιμη. Εξίσου σημαντική είναι και η συμμετοχή σας στο Οδοιπορικό Υγείας στη Μυτιλήνη με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της Ανώτατης Σχολής Τεχνολογικής και Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, στη διάρκεια του οποίου συγκεντρώσαμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό που διαθέσαμε στο δίκτυο «ΑΓΚΑΛΙΑ» για τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στην Καλλονή. Και η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς, όλα τα παραρτήματα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης συνεχίζουν τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού.»Ο κος Πατούλης αναφερόμενος στο μεγάλο Έλληνα Ιεραπόστολο της Ιατρικής, τον παιδοκαρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό, «Το Γιατρό των Φτωχών» όπως δικαίως έχει ονομαστεί, καθώς το όνομα του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Ινδία στην Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες σημείωσε:


«Ο Αυξέντιος Καλαγκός σίγουρα δεν έχει ανάγκη ούτε τιμητικές διακρίσεις, ούτε τελετές. Ίσως μάλιστα αυτήν την ώρα που έχουμε τη μεγάλη τιμή να τον έχουμε μαζί μας θα προτιμούσε να χειρουργεί και να σώζει μια ακόμη ζωή. Απόφοιτος της Αμερικανικής Ιατρικής Σχολής της Κωνσταντινούπολης στα 23, και στα 40 τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης αναδείχθηκε λίγο αργότερα ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ.             Ιδρυτής του φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Καρδιά Για Όλους», ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά  στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους, ενώ παράλληλα το Ίδρυμα «Καλαγκός» που δημιούργησε το 2000 έχει στόχο τη χορήγηση υποτροφιών σε γιατρούς των χωρών του Τρίτου Κόσμου.
Παρά το γεγονός ότι έχει βραβευθεί δεκάδες φορές από Διεθνείς Οργανισμούς και Ιδρύματα, χαρακτηρίζεται από ταπεινότητα και αυταπάρνηση, καθώς αυτά αποτελούν τα μεγαλύτερα ιδανικά στη ζωή.
Άνθρωποι σαν κι αυτόν κάθε στιγμή μας δίνουν το παράδειγμα του αγώνα για το ήθος και την προσφορά στις σύγχρονες μορφές δύσκολης πάλης για τη ζωή και την οικογένεια και αποτελούν φάρο ελπίδας για κάθε άνθρωπο.»     

               
Στην εκδήλωση ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν η μικρή Ευδοξία από τα Παιδικά Χωριά SOS προσέφερε συμβολικά ανθοδέσμη στο γιατρό Αυξέντιο Καλαγκό μαζί με ένα «ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΡΜΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» εκ μέρους όλων των παιδιών του κόσμου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων