της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, βιολόγου, medlabnews.gr
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η θρεπτική αξία της φράουλας:
Διατροφική Αξία μιας κούπας (240ml) φράουλες:
Ποσότητα
| Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (%) | |
Θερμίδες (1 κούπα)
|
43kcal
| |
Βιταμίνη C
|
81,65mg
|
136,1%
|
Βιταμίνη Κ
|
20,16mcg
|
25,2%
|
Μαγγάνιο
|
0,42mg
|
21,0%
|
Φυτικές Ίνες
|
3,31γρ
|
13,2%
|
- Σε παθήσεις της όρασης όπως η ξηρότητα, η εκφύλιση των οπτικών νεύρων και της ωχράς κηλίδας, δυσκολίας στη όραση και βοηθάνε στη διατήρηση της σωστής πίεσης των ματιών.
- Σε ρευματισμούς και αρθρίτιδα.
- Σε παθήσεις της χολής.
- Στην υπέρταση (ευεργετικές επιδράσεις στην ισορροπία των υγρών του σώματος και στην αρτηριακή πίεση).
- Στην αναιμία.
- Στη δυσκοιλιότητα.
- Σε καρδιαγγειακές παθήσεις (εμποδίζοντας την οξείδωση- καταστροφή της LDL (κακής) χοληστερόλης).
- Σε δυσπεψία.
- Προστατεύει από την οστεοπόρωση.
- Έχει διουρητική και καθαρτική δράση.
- Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου.
- Καλλυντικές δράσεις
Πώς τις τρώμε;
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΓΕΡΘΕΙ ..ΤΕΧΝΗΤΑ
Πρόκειται για αρκετά ευαίσθητο φρούτο, λίγες ώρες εκτός ψυγείου αρκούν να κάνουν τη ..ζημιά. Αν θέλετε να τις έχετε 2-3 ημέρες καλό είναι να τις έχετε στο ψυγείο μαζί με το κοτσανάκι τους—άπλυτες σε αεροστεγές δοχείο.
Τρώγονται ωμές, ενώ πολλοί προτιμούν να τους ρίχνουν ζάχαρη ή/και σαντιγύ ή/και κονιάκ για να ανεβάσουν τη γλυκύτητα. Οι μαρμελάδες φράουλας γίνονται ανάρπαστες λόγω της γλυκιάς οξύτητας!
Είναι «ευαίσθητες», γι’ αυτό βάλτε τις σε σουρωτήρι, ρίχτε άφθονο νερό και καταναλώστε τις αμέσως, έχοντας αφαιρέσει το κοτσανάκι.
ΠΗΓΗ: American Association for Cancer Research
ΠΗΓΗ: American Association for Cancer Research
Διαβάστε επίσης
- Εποχή για φράουλες, φρούτο μεγάλης διατροφικής αξίας με σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.
- Φράουλες για τον καρκίνο του οισοφάγου. Η χρησιμότητά τους για την πίεση, την καρδιά, τα μάτια, την αρθρίτιδα
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου