Τσιπς καρότου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τσιπς καρότου

πεντανόστιμα τσιπς καρότου. Εξαιρετικό σνακ και όχι μόνο
της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου, medlabnews.gr

Σήμερα θα σας δείξω πεντανόστιμα τσιπς καρότουΕξαιρετικό σνακ και όχι μόνο. Τι εννοώ; Ότι αν αποξηράνετε σέλινοκρεμμύδιμανιτάρια και ότι άλλο σκεφτείτε, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη μινεστρόνε στην στιγμή. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και τα δίνω ως σνακ στα παιδιά μου. Γι' αυτό το λόγο δεν έχω προσθέσει το παραμικρό, εσείς όμως μπορείτε να πειραματιστείτε.

Υλικά:
- 4 μέτρια προς μικρά καρότα (τόσα χωράνε στον δικό μου αποξηραντή)
- ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- αλάτι (προαιρετικά)
- μπαχαρικά όπως πάπρικα γλυκιά, καπνιστή (προαιρετικά)
- μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα

2. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας το μαντολίνο.Προτιμήστε να το κόψετε με γωνία ώστε να βγαίνουν μακρόστενα και όχι στρογγυλά για να βγαίνουν πιο μεγάλα.

3. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι κατά βούληση

4. Τοποθετούμε στον αποξηραντή τροφίμων. Εγώ επέλεξα να τα αποξηράνω στους 70 βαθμούς για 5 ώρες. Ανάλογα το μέγεθος, την υγρασία που έχουν καθώς και την θερμοκρασία που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, μπορεί να χρειαστούν λιγότερες ή περισσότερες ώρες

Διατηρούνται σε γυάλινο τάπερ εκτός ψυγείου για πολλούς μήνες. Βέβαια η ποσότητα είναι πολύ μικρή και σίγουρα θα καταναλωθούν εντός 2-3 ημερών.

Η συνταγή, μας δόθηκε από το blog Νοστιμες και Υγιεινές Συνταγές , της Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Όλες οι συνταγές, που θα δημοσιεύουμε, είναι υγιεινές, χωρίς βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά, αλλαντικά κλπ. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων