της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου, medlabnews.gr
Σήμερα θα σας δείξω πεντανόστιμα τσιπς καρότου. Εξαιρετικό σνακ και όχι μόνο. Τι εννοώ; Ότι αν αποξηράνετε σέλινο, κρεμμύδι, μανιτάρια και ότι άλλο σκεφτείτε, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη μινεστρόνε στην στιγμή. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και τα δίνω ως σνακ στα παιδιά μου. Γι' αυτό το λόγο δεν έχω προσθέσει το παραμικρό, εσείς όμως μπορείτε να πειραματιστείτε.
- 4 μέτρια προς μικρά καρότα (τόσα χωράνε στον δικό μου αποξηραντή)
- ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- αλάτι (προαιρετικά)
- μπαχαρικά όπως πάπρικα γλυκιά, καπνιστή (προαιρετικά)
- μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα
2. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας το μαντολίνο.Προτιμήστε να το κόψετε με γωνία ώστε να βγαίνουν μακρόστενα και όχι στρογγυλά για να βγαίνουν πιο μεγάλα.
3. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι κατά βούληση
4. Τοποθετούμε στον αποξηραντή τροφίμων. Εγώ επέλεξα να τα αποξηράνω στους 70 βαθμούς για 5 ώρες. Ανάλογα το μέγεθος, την υγρασία που έχουν καθώς και την θερμοκρασία που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, μπορεί να χρειαστούν λιγότερες ή περισσότερες ώρες
4. Τοποθετούμε στον αποξηραντή τροφίμων. Εγώ επέλεξα να τα αποξηράνω στους 70 βαθμούς για 5 ώρες. Ανάλογα το μέγεθος, την υγρασία που έχουν καθώς και την θερμοκρασία που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, μπορεί να χρειαστούν λιγότερες ή περισσότερες ώρες
Διατηρούνται σε γυάλινο τάπερ εκτός ψυγείου για πολλούς μήνες. Βέβαια η ποσότητα είναι πολύ μικρή και σίγουρα θα καταναλωθούν εντός 2-3 ημερών.
Η συνταγή, μας δόθηκε από το blog Νοστιμες και Υγιεινές Συνταγές , της Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Όλες οι συνταγές, που θα δημοσιεύουμε, είναι υγιεινές, χωρίς βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά, αλλαντικά κλπ.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου