Οσοι πέρασαν τη νόσο θα αποκτούν το διαβατήριο αντισωμάτων για να κυκλοφορουν ελεύθερα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οσοι πέρασαν τη νόσο θα αποκτούν το διαβατήριο αντισωμάτων για να κυκλοφορουν ελεύθερα

Εάν έχει μελετηθεί το ενδεχόμενο όσοι έχουν περάσει τη νόσο να αποκτούν έναν τύπο "διαβατήριο αντισωμάτων" για να κυκλοφορούν δίχως περιορισμούς και να εργάζονται,
Εάν έχει μελετηθεί το ενδεχόμενο όσοι έχουν περάσει τη νόσο να αποκτούν έναν τύπο "διαβατήριο αντισωμάτων" για να κυκλοφορούν δίχως περιορισμούς και να εργάζονται, ερωτήθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό.

Όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, σχετικά με τους ανθρώπους που θα έχουν υψηλά αντισώματα, “προστατευτικά όπως τα ονομάζουμε, στην κλινική ιατρική θα είναι γι’ αυτούς ένα ‘διαβατήριο’ να μπορούν να δουλεύουν στην πρώτη γραμμή, να μην φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες πιο πολλές εκεί στην πρώτη γραμμή του ‘πολέμου’” και διευκρίνισε πως μιλάει για τα νοσοκομεία και τα επείγοντα περιστατικά.

“Αυτή η στρατηγική εξετάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι χρήσιμη και θα εξαρτηθεί από την αξιοπιστία αυτών των τεστ τα οποία δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή παντού για την αξιοπιστία τους και αν σου λένε αλήθεια”, είπε και συμπλήρωσε πως φαίνεται ότι κάποια από τα νεώτερα “μάλλον μας λένε την αλήθεια όχι μόνο για να δείχνουν την πορεία του ιού σε έναν πληθυσμό αλλά και για να εξασφαλίζουν στον ασθενή μία βεβαιότητα ότι πέρασε τη νόσο και δεν κινδυνεύει απ’ αυτήν”.

Και συνέχισε: «Θα δούμε σιγά – σιγά τέτοιες στρατηγικές να υλοποιούνται, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται ο ιός καταλείπει ανοσία, η οποία θα διαρκεί για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα – μερικοί μιλούν για δύο και τρία χρόνια. Άρα ναι, μια τέτοια στρατηγική εξετάζεται αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι χρήσιμη, αλλά θα εξαρτηθεί από την αξιοπιστία αυτών των τεστ, τα οποία δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή παντού για την αξιοπιστία τους και θα δείχνουν στον ασθενή ότι δεν κινδυνεύει πλέον από τη νόσο και έχει απαλλαγεί πλέον από αυτή».

Στην επόμενη φάση της πανδημίας στη χώρα μας όπου θα ξεκινήσει ένας μαζικός έλεγχος αντισωμάτων δηλαδή ανοσίας στον πληθυσμό αναφέρθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινά πια ενημέρωση για τον κορονοϊο.

Ο κ.Τσιόδρας μιλώντας για τα εργαστηριακά τεστ που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, τόνισε ότι δεν είναι πολύ περισσότερα αυτά που γένονται στο εξωτερικό ενώ διαβεβαίωσε ότι σε αυτή τη φάση υπάρχουν τα απαραίτητα αντιδραστήρια.

Μέχρι τότε πάντως οι πολίτες δεν θα πρέπει να αξιοποιούν τα γρήγορα τεστ που άρχισαν να κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο καθώς σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα είναι αναξιόπιστα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 50, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 1.415.
Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ακόμα ότι από τους 50 θανάτους οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 76 έτη, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.350 τεστ. Επιπλέον, ενημέρωσε πως επιβεβαιώθηκαν 81 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και επιπλέον 20 που επιβαίνουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είναι σε καραντίνα έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων