ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

EΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το www.medlabnews.gr IatrikaNea είναι Ειδησεογραφικό Μέσο, Διαπιστευμένο στο Υπουργείο Υγείας, ένα από τα μεγαλύτερα portal υγείας της χώρας με συντάκτες υγείας μέλη σε Ενώσεις Συντακτών.

Είμαστε το Πρώτο Ιατρικό portal που είναι Πιστοποιημένο από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Υγείας ΙΕΚΕΤΥ 

 

ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ και φυσικά τίποτα ακραίο, αλλά εκφράζουμε το ΣΩΣΤΟ (όπως το καταλαβαίνουμε εμείς). Και φυσικά ασκούμε κριτική για τα πάντα ως πολίτες αυτού του τόπου, για θέματα που μας αφορούν. Οι απόψεις μας έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και αρκετές φορές έχουν προκαλέσει μέχρι και επερωτήσεις στην Βουλή.

Η χαρά μας είναι ότι πολλές φορές έχουμε βοηθήσει στο να λυθούν θέματα ή έχουμε βοηθήσει ανθρώπους που μας ζήτησαν να δημοσιοποιήσουμε ένα θέμα και έχουμε συμβάλει στην λύση του. Η ηθική ανταπόδοση είναι τα χιλιάδες ευχαριστήρια μηνύματα που λαμβάνουμε από ασθενείς που τα γραφόμενά μας τους βοήθησαν να βρουν λύσεις σε θέματα που τους απασχολούσαν.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

·     12  επιστήμονες (γιατροί, βιολόγοι, διαιτολόγοι, ψυχολόγοι, αισθητικοί).

·     Διευθυντής Σύνταξης, Αλέξανδρος Γιατζίδης

Γράφουμε για θέματα Υγείας  (health  news), για νέα, για ιατρικές συμβουλές, ιατρική ενημέρωση, Πρώτες βοήθειες, θέματα διατροφής, για φάρμακα, για ψυχική υγεία, για ζώα και για περιβάλλον. Γράφουμε όμως και για θέματα ασφάλισης, ΕΟΠΥΥ, εργασίας, εκπαίδευσης και φυσικά για Πολιτική και Οικονομία της Υγείας. Επειδή είμαστε ενεργοί πολίτες δεν θα αφήσουμε ασχολίαστα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Ο,τι γράφουμε δικό μας φέρει την υπογραφή μας. Επιλέγουμε όμως και κείμενα συναδέλφων δημοσιογράφων και τα αναδημοσιεύουμε.

Τα κείμενα μας, ιδιαίτερα τα ιατρικά, ανανεώνονται και επικαιροποιούνται αρκετά συχνά.

 

Ενημερωνόμαστε από την Διεθνή Ιατρική βιβλιογραφία ή από συνεντεύξεις τύπου και ό,τι γράφουμε ιδιαίτερα σε ιατρική ενημέρωση είναι εξαιρετικά προσεγμένο για την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του.

Και φυσικά δεν μένουμε μόνο στην υγεία, αλλά προσπαθούμε να έχουμε βοηθό μας το γέλιο (δίνει υγεία), την μουσική και ό,τι άλλο που βλέπουμε ότι είναι ωραίο, χρήσιμο και μπορούμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

Μας διαβάζουν 200.000 αναγνώστες κάθε μέρα, 5.500.000 κάθε μήνα από όλο τον κόσμο.

Πολλά θέματά μας αναδημοσιεύονται σε site αλλά και σε έντυπη μορφή σε όλο τον κόσμο. Μας έχουν ζητήσει σχετική άδεια από όλο τον κόσμο σε έντυπα ομογενών.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, διαβάστε και τα κείμενα

Σας παρακαλούμε να μπαίνετε και στο site μας medlabnews.gr και να διαβάζετε ολόκληρο το άρθρο, γιατί από τον τίτλο δεν μπορείτε να εξάγετε συμπεράσματα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Να προσέχετε τα κείμενα που διαβάζετε να είναι υπογεγραμμένα, από επιστήμονες υγείας ή από ειδικούς συντάκτες υγείας που γνωρίζουν τι γράφουν. 

Μην εμπιστεύεστε κείμενα χωρίς υπογραφή και που είναι κομμένα και ραμμένα για να μαζέψουν κίνηση από το διαδίκτυο.

Τα άρθρα που διαβάζετε στο  medlabnews.gr iatrikanea, έχουν συνταχθεί, ελεγχθεί ως προς την εγκυρότητά τους και συμπληρωθεί, με βάση τη Διεθνή και Ελληνική βιβλιογραφία. 

Το portal ενημερώνεται σταδιακά και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο επικαιροποιημένο υλικό.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αν αναφέρεται ο συγγραφέας και η πηγή του άρθρου medlabnews.gr ή medlabgr.blogspot.com

 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Η Συνδρομή στο Medlabnews μας βοηθά να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και να υλοποιούμε νέες ιδέες. 

Για να μάθετε σχετικά πατήστε εδώ

 

Το MEDLABNEWS.GR ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

·     Διαδικτυακός χώρος ιατρικής ενημέρωσης, με ενυπόγραφα άρθρα από ιατρούς 

·     Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 ως μία προσπάθεια ενημέρωσης των ασθενών του Ιατρικού Ινστιτούτου MEDLAB

·     Γρήγορα ξέφυγε από τα όρια του MEDLAB και επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα & το εξωτερικό

·     Καλύπτει την ανάγκη για έγκυρη ιατρική πληροφόρηση μέσω διαδικτύου

·     Η πληροφόρηση που προσφέρει ενισχύθηκε από την δημιουργία του νέου site www.iatrikanea.gr όπου προβάλλονται ειδήσεις και νέα από τον χώρο της υγείας

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

·     Ενημέρωση για σημαντικές ασθένειες & Ευαισθητοποίηση για τη σημασία της πρόληψης

·     Συμβουλές σε ειδικές ομάδες (οστεοπορωτικοί, καρκινοπαθείς,  διαβητικοί κ.α.)

·     Προβολή δράσεων Μ.Κ.Ο.

·     Ανάδειξη σημαντικών κοινωνικών θεμάτων

·     Προβολή θεμάτων κοινωνικής προσφοράς

·     Συμμετοχή & οργάνωση ενημερωτικών ημερίδων

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ MEDLABNEWS.GR

·     Ενυπόγραφα άρθρα από ιατρούς και επιστήμονες υγείας

·     Πρωτότυπα θέματα

·     Εκλαϊκευμένη, κατανοητή από το ευρύ κοινό γλώσσα

·     Επίκαιρα θέματα

·     Μεγάλα, ευανάγνωστα γράμματα

·     Εικόνες και βίντεο

·     Τα άρθρα του διαβάζονται χιλιάδες φορές (ενδεικτικά, άρθρο για τα προβλήματα των ποδιών που μας προειδοποιούν για τη συνολική μας υγεία έχει διαβαστεί πάνω από 1.500.000 φορές)

·     Τα άρθρα του, ως πρωτότυπα, αναδημοσιεύονται από χιλιάδες άλλα sites & blogs 

 

Το MEDLAB

Tο MEDLAB IATPIKO INΣTITOYTO  είναι ένα εξειδικευμένο διαγνωστικό κέντρο αφού έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα της Eυρωπαϊκής Ένωσης, της ΓΓET και του Yπουργείου Yγείας.

Η εξειδίκευσή του που το κάνει μοναδικό στην Ελλάδα είναι σε δύο βασικούς τομείς.

Ο πρώτος είναι ο τομέας των μεταβολικών νοσημάτων των οστών (οστεοπόρωση κλπ). Eίναι το μόνο ιδιωτικό κέντρο στον τομέα των μεταβολικών νοσημάτων που το έργο του αναγνωρίζεται όχι μόνο στον Eλλαδικό χώρο αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι το επιστημονικό δυναμικό του MEDLAB που αποτελείται από 14 ιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων, έχει συμμετάσχει σε διεθνή αλλά και πανελλήνια συνέδρια ανακοινώνοντας αποτελέσματα ερευνητικών δραστηριοτήτων. Eπίσης από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το MEDLAB αξιοποίησε αποτελέσματα μελέτης του A. Γιατζίδη και δημιούργησε την μοναδική ακόμα και σήμερα βάση ελληνικών φυσιολογικών δεδομένων μετρήσεων οστικής πυκνότητος, πράγμα που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που διαθέτει το ινστιτούτο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 

Η σημαντικότερη αναγνώριση ήταν η συνεργασία με το το McGill University και το Γενικό Nοσοκομείο του Mόντρεαλ στον Kαναδά για την αποκωδικοποίηση του γονιδίου που συντελεί στην ανάπτυξη της οστεοπόρωσης. Η ερευνητική παγκοσμίως αυτή συνεργασία ολοκληρώθηκε το 2002. 

Ο δεύτερος τομέας είναι αυτός του Καρκίνου του Δέρματος με δύο άκρως εξειδικευμένα τμήματα. 

1. Tμήμα Xαρτογράφησης και Mελανωματογραφίας. Tο Tμήμα αυτό αξιοποιεί το μηχάνημα MICRODERM και αντιμετωπίζει δερματολογικές βλάβες, καρκίνους του δέρματος κ.α.

2. Tμήμα Aισθητικής Δερματολογίας. Mε το μηχάνημα OMNILUX μπορούν να αντιμετωπίζονται ρυτίδες του προσώπου, ουλές στο δέρμα, εγκαύματα, ραγάδες κλπ. Eίναι ιδιαίτερη τεχνολογία τελευταία έχει πολύ μεγάλη ζήτηση από τους ασθενείς, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί από τα LASER. Φιλοδοξούμε να αναπτυχθεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο τμήμα και να αποτελέσει μιά ιδιαίτερη πηγή εσόδων του MEDLAB.

Η μοναδικότητα και εμπειρία στην αντιμετώπιση καρκινικών βλαβών έδωσε την εγκριση του προγράμματος Promise, για την εύρεση του γονιδίου του μελανώματος, απο την Γενική Γραμματεία Ερευνας Τεχνολογίας ΓΓΕΤ.

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων