Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣΗ σωστή και έγκαιρη πρόληψη είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος.

● Παράγοντες επικινδυνότητας.
● Ενδείξεις ύπαρξης μελανώματος.
● Η θεραπεία του μελανώματος.
● Τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.
Το αλφάβητο (ABCD) του μελανώματος


Ο άμεσος τρόπος για να εντοπίσετε έναν ύποπτο σπίλο είναι με τη λεπτομερή εξέταση του δέρματός σας σε κανονικά διαστήματα (τουλάχιστον κάθε έξη μήνες). Προσπαθήστε να εφαρμόσετε τον κανόνα των κριτηρίων A-B-C-D για να αναγνωρίσετε τα ύποπτα σημεία. Τα κριτήρια A-B-C-D για το μελάνωμα επιτρέπουν την έγκαιρη διάγνωση πολλών τύπων μελανώματος αλλά κάποιοι τύποι μελανώματος δεν έχουν τα συγκεκριμένα κριτήρια αλλά ΕΙΝΑΙ μελάνωμα.
Tα παιδιά χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία από τον ήλιo


Iδιαίτερη φροντίδα και προστασία από τον ήλιο χρειάζονται τα παιδιά, αφού η μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο συμβαίνει κυρίως κατά την παιδική ηλικία. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι η έκθεση των παιδιών στον ήλιο αντιστοιχεί με το 80% της συνολικής έκθεσης του ανθρώπου καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του.


Μελάνωμα, ο χειρότερος καρκίνος του δέρματος. Ποιοι κινδυνεύουν; Πώς θα το καταλάβετε;


Το μελάνωμα είναι η τρίτη συχνότερη μορφή καρκίνου του δέρματος. Είναι η χειρότερη όμως διότι η φυσική πορεία της νόσου καταλήγει συχνά στη μετάσταση και το θάνατο του αρρώστου. Το μελάνωμα, αντίθετα με τις άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος που προσβάλλουν συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας, εμφανίζεται επίσης συχνά και στο δέρμα νέων ανθρώπων. Είναι δε εξαιρετικά σπάνιο στα παιδιά και στους εφήβους. Το μελάνωμα εμφανίζεται συχνότερα...
Hitech ψηφιακό δερματοσκόπιο για χαρτογράφηση των ελιών του δέρματος με τρείς κινήσεις (video).


Μέχρι τώρα τα ψηφιακά δερματοσκόπια διέθεταν ένα υπολογιστή, μια κάμερα και ένα πρόγραμμα που αποθήκευε τα δεδομένα στον υπολογιστή. Τώρα πια με την βοήθεια της πιο σύγχρονης τεχνολογίας ο γιατρός μπορεί να δεί τους σπίλους (ελιές) που υπάρχουν διάσπαρτα στο δέρμα και να τις φωτογραφίσει με ειδικές κάμερες. Η διαδικασία αυτή λέγεται ψηφιακή χαρτογράφηση..
Που οφείλεται το χρώμα του δέρματος και πώς μας προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία;


Το χρώμα του δέρματος οφείλεται σε μια φυσιολογική χρωστική την μελανίνη, η οποία βρίσκεται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Η μελανίνη παράγεται σε ειδικά κύτταρα που βρίσκονται στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας και ονομάζονται μελανινοκύτταρα...
Ανεπάρκεια Βιταμίνης D και καρκίνος του δέρματος


Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ασθενείς με Σύνδρομο Βασικοκυτταρικών Σπίλων είναι πιθανό να πάσχουν από ανεπάρκεια Βιταμίνης D.
Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη για να προστατευτούμε από τον καρκίνο του δέρματος. Από την άλλη όμως η πλήρης αποχή από τον ήλιο έχει και μία δυσμενή παρενέργεια: την ανεπάρκεια Βιταμίνης D.
Αντιηλιακά, πώς και πότε μπορεί να χρησιμοποιούνται; Μύθοι και αλήθειες.


Διαπιστώνω ότι έχουμε μάθει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε τα αντιηλιακά, αλλά δεν ξέρουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε και πότε.
Παρά τα όσα μπορεί να πιστεύουν πολλοί, η επίλογή του σωστού αντιηλιακού είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση αφού εκτός απότην εμφανισή μας μπορεί να επηρεάσει σοβαρότατα και την υγεία μας, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου οι ειδικοί προειδοποιούν για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η ηλιακή ακτινοβολία.
Χρήσιμες πληροφορίες για τα αντηλιακά. Πώς και πότε τα χρησιμοποιούμε;


Η πιο επικίνδυνη εποχή, για το δέρμα μας, είναι η άνοιξη που ακόμα φοράμε αρκετά ρούχα, ο καιρός είναι δροσερός αλλά κυκλοφορούμε και εκτιθέμεθα αρκετά στον ήλιο. Εφόσον εκτίθεται το δέρμα μας στον ήλιο είτε στην παραλία, είτε τον χειμώνα χρειαζόμαστε αντηλιακό.
To ψηφιακό δερματοσκόπιο που σώζει από τον καρκίνο του δέρματος


ΤΩΡΑ MIA MONAΔIKH EΞETAΣH ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΣΩZEI AΠO TON KAPKINO TOY ΔEPMATOΣ. 
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία εξοπλίστηκε με ένα από τα πιο σύγχρονα ψηφιακά δερματοσκόπια στον κόσμο, για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Το ΜΙCRODERM είναι γερμανικής κατασκευής είναι το μόνο ψηφιακό δερματοσκόπιο δεύτερης γενιάς και έχει την δυνατότητα, αξιοποιώντας τα νευρωνικά δίκτυα να καταλήγει σε διάγνωση.


Photobucket

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο medlabnews.gr iatrikanea H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.