Οστεοπόρωση και οστική ανακατασκευή σε 3D animation | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οστεοπόρωση και οστική ανακατασκευή σε 3D animation

medlabnews.gr
Το video που ακολουθεί δημιουργήθηκε από την εταιρία XVIVO. Η εταιρία αυτή έχει αναπτύξει πολλά επιστημονικά video. Μπορείτε να δείτε τους οστεοβλάστες, τους οστεοκλάστες και πώς λειτουργούν μέσα στο οστούν.
Οι οστεοκλάστες: πρόερχονται από τα αρχέγονα κύτταρα του μυελού και ειδικότερα από την μονάδα σχηματισμού αποικιών κοκκιοκυττάρων και μονοκυττάρων, γεγονός που μας κανεί να πιστεύουμε ότι το αιμοποιητικό σύστημα και η γένεση των οστεοκλαστών εξελίσσονται παράλληλα και ότι η οστεοκλάστη ανήκει στην αιμοποιητική σειρά του μυελού των οστών.
Οι οστεοβλάστες: προέρχονται από πολυδύναμα μεσεγχυματικά κύτταρα του μυελού των οστών και ανήκουν στην μεσεγχυματική σειρά του στρώματος του μυελού.
Τα οστεοκύτταρα: είναι η εξέλιξη των οστεοβλαστών οι οποίοι, συνθέτοντας και εκκρίνοντας το οστεοειδές, εγκλωβίζονται εντός αυτού και ακινητοποιούνται. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων