Φαγητό για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για τους δημότες με 2,5 Ευρώ από τον Δήμο Αχαρνών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φαγητό για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για τους δημότες με 2,5 Ευρώ από τον Δήμο Αχαρνών


Η ανάγκη του κόσμου για φθηνά τρόφιμα οδήγησε σ' έναν πρωτοποριακό θεσμό του δήμου Αχαρνών και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν προσιτό οικονομικά «Γεύμα για όλους».

Στην πλατεία του δημαρχείου Αχαρνών έχει στηθεί ένα κιόσκι, όπου οι δημότες μπορούν τις καθημερινές να προμηθεύονται σπιτικό φαγητό σε χαμηλή τιμή, μόλις 2,5 ευρώ ανά μερίδα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία απευθύνεται στον οποιονδήποτε και δεν χρειάζεται καμιά επίδειξη κάρτας ή εγγραφή σε λίστα.

Ο δήμος προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος και η τελική επιλογή της επιχείρησης έγινε με γνώμονα τη χαμηλή τιμή, αλλά και τις πιστοποιημένες με HACCP και ISO υπηρεσίες.
Η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει καθημερινά, από τις 11 το πρωί ως τις 3.30 το μεσημέρι, έξι διαφορετικά φαγητά, σε ειδική συσκευασία προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να τα πάρει σπίτι του.

Το μενού εναλλάσσεται καθημερινά και περιλαμβάνει κυρίως λαδερά, όσπρια, κρέας και ζυμαρικά για λόγους. Με την καθημερινή εναλλαγή εξασφαλίζεται ότι δεν διανέμεται χθεσινό φαγητό που περίσσεψε.

Όπως λέει ο δήμαρχος  κ. Σωτήρης Ντούρος με το συγκεκριμένο θεσμό ανακουφίζονται, κυρίως, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εργαζόμενες μητέρες, πολύτεκνοι, αλλά και άνθρωποι χωρίς οικογένεια. Υπολογίζεται ότι ήδη στις πρώτες ημέρες λειτουργίας του θεσμού εξυπηρετούνται καθημερινά 80-100 άνθρωποι.
Ο δήμος Αχαρνών (Μενίδι) προσανατολίζεται και στην υλοποίηση προγράμματος δωρεάν σίτισης για οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων