Καταγγελία του ΠΑΣΙΔΙΚ προς τον Υπουργό Υγείας, για εξοφλήσεις του ΕΟΠΥΥ σε παρόχους, κατά το δοκούν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καταγγελία του ΠΑΣΙΔΙΚ προς τον Υπουργό Υγείας, για εξοφλήσεις του ΕΟΠΥΥ σε παρόχους, κατά το δοκούν

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επειδή και πάλι, για πολλοστή φορά, επαναλαμβάνεται το απαράδεκτο φαινόμενο κάποιοι πάροχοι φωνάζοντας και απειλώντας, αναγκάζουν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να εξοφλεί τις οφειλές που έχει προς αυτούς κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και στην ώρα τους, ενώ στους υπόλοιπους παρόχους ο ίδιος Οργανισμός πληρώνει μέρος των οφειλομένων με μεγάλη χρονική υστέρηση (από τρεις έως πέντε μήνες) προφασιζόμενος έλλειψη χρημάτων και επειδή παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας για την άδικη αυτή πρακτική και τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις των προηγούμενων Διοικήσεων του Οργανισμού για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, φαίνεται ότι οι επισημάνσεις μας αυτές πέφτουν για ακόμη μία φορά στο κενό, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε με σθένος και ανυποχώρητα αυτήν την ανομία, μέχρις ότου οι υπεύθυνοι του Οργανισμού εφαρμόσουν στην πράξη την ισότιμη μεταχείριση μεταξύ των παρόχων με τους οποίους συνεργάζονται.
Πρώτα απ’ όλα και μακράν όλων των άλλων προβλημάτων που έχουμε με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., είναι θέμα τιμής και σεβασμού για εμάς και τους υπόλοιπους παρόχους πλην φαρμακοποιών και αντίθετα ντροπής και καταισχύνης για τον Οργανισμό και αυτούς που ευνοεί το παραπάνω απαράδεκτο φαινόμενο. Γιατί είναι θέμα ηθικής τάξεως και δικαιοσύνης και όταν δεν υπάρχουν αυτές οι δύο αρετές σε μία Πολιτεία, έστω και φαινομενικά, τότε όλα αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσουν.
Γιατί αυτή η αθλιότητα της εξόφθαλμης προνομιακής μεταχείρισης των εμπόρων του φαρμάκου έναντι των υπολοίπων παρόχων, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα για να μην ντροπιάζει τον Οργανισμό και τον Πρόεδρο του, που είτε από δειλία σε έναν ωμό εκβιασμό είτε από σκοπιμότητα, καταπατεί βάναυσα κάθε έννοια δικαίου και ηθικής συμπεριφοράς που πρέπει να τον διακρίνει.
Εάν δε ληφθεί υπόψιν ότι τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια πέραν των λειτουργικών τους εξόδων (τα οποία είναι πολλαπλάσια ενός φαρμακείου) πρέπει να αγοράζουν αναλώσιμα υλικά για τη διενέργεια όλων των ιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιούν και χωρίς να έχουν το προνόμιο του σταθερού ποσοστού κέρδους που έχουν διασφαλίσει από την Πολιτεία οι φαρμακοποιοί, ποσοστό κέρδους το οποίο αγγίζει το 35% του τζίρου τους, τότε η ντροπή και η καταισχύνη γίνονται ακόμη μεγαλύτερες.
Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η πατρίδα μας, η άκρατη ιδιοτέλεια και το έλλειμμα αλληλεγγύης που ξεδιάντροπα επιδεικνύουν οι έμποροι του φαρμάκου, εκβιάζοντας και απειλώντας την Πολιτεία μέσω των ανυπεράσπιστων πολιτών, ισοδυναμεί με κατάπτυστη πράξη και θα πρέπει να στηλιτευτεί από όλους και με κάθε τρόπο.
Απαιτούμε λοιπόν από την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να εφαρμόσει άμεσα την ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων με τους οποίους συνεργάζεται ως προς τις πληρωμές των τρεχουσών οφειλών  και εάν δεν μπορεί να την επιβάλλει, να επιληφθείτε εσείς προσωπικά ως ο αρμόδιος Υπουργός, στην δικαιοδοσία του οποίου ανήκει ο Οργανισμός.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                  Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                         Βιοχημικός

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων