Eγκαίνια της Κριτικείου Στέγης, του Ξενώνα για Ανθρώπους με καρκίνο από την Επαρχία και τους Συνοδούς τους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Eγκαίνια της Κριτικείου Στέγης, του Ξενώνα για Ανθρώπους με καρκίνο από την Επαρχία και τους Συνοδούς τους

Την πραγματοποίηση μιας ιδέας για ουσιαστική στήριξη στους ανθρώπους με καρκίνο δίνει ο Σύλλογος Πνοή Αγάπης, με τα  εγκαίνια της Κριτικείου Στέγης, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις έξι το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».
Η Κριτίκειος Στέγη είναι  ένας ξενώνας για  καρκινοπαθείς από την περιφέρεια που έρχονται στην Αθήνα για να δεχθούν την αγωγή τους μαζί με τους συνοδούς τους. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο «Πνοή Αγάπης»,  ο οποίος αποτελείται από συγγενείς, φίλους αλλά και άγνωστους εθελοντές, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, του Α.Ο.Ν.Α. "Άγιος Σάββας". Στο πλευρό τους βρίσκονται Επαγγελματίες Υγείας  από όλη την Ελλάδα.

Υπό την καθοδήγηση της προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μαρίας Παπακωνσταντίνου,  την αμέριστη συμπαράσταση αλλά και την οικονομική προσφορά της, η Κα Ελισάβετ Φωτεινέλλη – Κριτικού, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο.
Κίνητρο για την προσπάθεια αυτή ήταν και παραμένει, το υπεράριθμο των ασθενών των οποίων οι ανάγκες σε πρακτικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο δεν καλύπτονται.
Στόχοι του Συλλόγου είναι :
  • Κοινωνική- συναισθηματική στήριξη ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους.Δημιουργία και λειτουργία της Κριτικείου Στέγης, του ξενώνα  ενηλίκων με καρκίνο από την Περιφέρεια και των συνοδών τους.
  • Εκπαίδευση και εποπτεία Εθελοντών.
  • Δημιουργία ενιαίου θεσμικού πλαισίου και οδηγού παροχών και δικαιωμάτων.
  • Ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τη νόσο.
  • Εξειδίκευση των Κοινωνικών Λειτουργών στην Ογκολογία.
  • Διασύνδεση και ανάπτυξη συνεργασιών, ερευνητικών προγραμμάτων.
  • Εκπόνηση Κοινωνικής Έρευνας.Δημιουργία Ομάδων Ψυχοκοινωνικής Στήριξης όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την ασθένεια.
Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο και να ενημερωθείτε για τις δράσεις του και να ενισχύσετε το έργο του μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ.  210 6425958 ή να επισκεφθείτε τα γραφεία του Συλλόγου, στη διεύθυνση  Δημητσάνας 16 Αθήνα.
Αν είστε λάτρης της τεχνολογίας στείλτε το μήνυμά σας στο pnoi.agapis@gmail.com 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων