Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 13oυ Healthworld Conference | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 13oυ Healthworld Conference

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 13oυ Healthworld Conference

«Eξασφαλίζοντας ένα Μοντέρνο, Βιώσιμο και Προβλέψιμο Σύστημα Υγείας»
_________________________________________

«Ensuring a Modernized, Sustainable & Predictable Healthcare System»

 
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 13oυ Ετήσιου Συνεδρίου Healthworld με τίτλο: «Eξασφαλίζοντας ένα Μοντέρνο, Βιώσιμο και Προβλέψιμο Σύστημα Υγείας», το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και έλαβε χώρα στο Athens Ledra Hotel.

Το συνέδριο, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του ΣΦΕΕ, αποτελεί κορυφαίο forum κατάθεσης προτάσεων και αναζήτησης λύσεων στα καυτά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο υγείας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος κατά τον χαιρετισμό του επεασήμανε: "παρά τις σημαντικές δημοσιονομικές επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας, ο χώρος της υγείας και του φαρμάκου εξακολουθεί να ταλανίζεται από αστάθεια και αβεβαιότητα.  Παρά το ότι η φαρμακοβιομηχανία έχει αναγνωρισθεί ως ένας από τους τομείς που θα στηρίξουν το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, αντί να εφαρμόζονται αναπτυξιακές πολιτικές  συνεχίζονται οι μνημονιακές οριζόντιες μειώσεις τιμών  που έχουν οδηγήσει τη φαρμακευτική δαπάνη σε επίπεδα μη βιώσιμα για τις επιχειρήσεις και επικίνδυνα για την υγεία του πολίτη". Και συνέχισε τονίζοντας ότι "Το ζητούμενο είναι η άμεση Ανασυγκρότηση του Υγειονομικού Τομέα, πέρα από μνημονιακές υποχρεώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό Περιβάλλον Υγείας, για όλους τους λειτουργούς της Υγείας. Αυτό, εκτός των άλλων, προϋποθέτει και την ύπαρξη ενός Εθνικού Σχεδίου για την Υγεία. Ενός σχεδίου που θα  υλοποιεί εθνική πολιτική και εθνικούς στόχους για την ανάδειξη των οποίων απαιτείται η συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων μεταξύ τους αλλά και με τους φορείς Υγείας.

Λαμβάνοντας υπόψη το ευρωπαϊκό όραμα για ένα βιώσιμο και ανθρωποκεντρικό σύστημα Υγείας αλλά και την οπτική των ελλήνων πολιτών, οσον αφορά την Υγεία και τις υπηρεσίες Υγείας στη χώρα,  μπορούμε να ορίσουμε εμείς τα προβλήματα που μας αφορούν και να προκρίνουμε τις λύσεις που προσιδιάζουν στη χώρα μας και τους πολίτες της μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον".

Ο κ. Γιάννης Μπασκόζοςυπεύθυνος Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι "η υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης τα χρόνια του μνημονίου δεν είναι απλώς μια διαχείριση με λιγότερους πόρους. Ο πραγματικός της στόχος δεν είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών, αλλά η οριστική  κατεδάφιση της δημόσιας περίθαλψης και η δημιουργία ευνοϊκών προϋποθέσεων  για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και για την  ολιγοπωλιακή αναδιάρθρωση της αγοράς υπηρεσιών υγείας. Η καταστροφή της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων υγείας αποτελεί τμήμα αυτής της πολιτικής". Για την πολτική του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι: "Εμείς θεωρούμε ότι ο χώρος της υγείας είναι ένα πεδίο κάλυψης πραγματικών υγειονομικών αναγκών, επιδημιολογικά τεκμηριωμένων και βεβαίως ελεγχόμενου κόστους. Είναι ένα πεδίο αλληλεγγύης και άρσης ανισοτήτων, διασφάλισης ισοτιμίας.

Σε αυτή την φάση της ανθρωπιστικής κρίσης η διασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης για άπορους, ανασφάλιστους στο δημόσιο σύστημα υγείας και η δραστική μείωση της συμμετοχής στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή για όλους, αποτελούν το ελάχιστο που μπορεί και οφείλει να κάνει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσό των 350 εκ για τους αδύναμους συνανθρώπους μας είναι η ελάχιστη προϋπόθεση που δεν συναρτάται από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το χρέος.

Η χρηματοδότηση του συστήματος , σε πρώτη φάση των νοσοκομείων, θα περάσει αποκλειστικά στον κρατικό προϋπολογισμό με την κατάργηση ανωνύμων εταιρειών όπως η ΕΣΑΝ ΑΕ. Οι ασφαλιστικές εισφορές υγείας θα διατηρηθούν για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, θα συλλέγονται από έναν αναδιοργανωμένο ΕΟΠΥΥ και μαζί με την αναγκαία ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό η και από άλλους πόρους, θα διατίθενται στην αποκατάσταση και αναβάθμιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας".

Ο Ιωάννης ΚυριόπουλοςΟμότιμος Καθηγητης Οικονομικών της Υγείας Τομέας Οικονομικών τηςΥγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας  παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας κοινής γνώμης για την Υγεία που πραγματοποίησε η Kappa Research για λογαριασμό του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου,

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου παρακολούθησαν διακεκριμένοι εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής, ιατρικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας όπως επίσης και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων. Το συνέδριο συνεχίζεται αύριο με σημαντικές παρουσιάσεις  και με κεντρικο ομιλητή τον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη η τοποθέτηση του οποίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων