Γιατροί του Κόσμου: Επείγουσα Έκκληση για το Κομπάνι Συρίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατροί του Κόσμου: Επείγουσα Έκκληση για το Κομπάνι Συρίας

Επείγουσα Έκκληση για το Κομπάνι Συρίας

Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό τμήμα του Παν/μιου της Αθήνας «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» έδωσαν συνέντευξη τύπου σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου με θέμα  τα αποτελέσματα της  Διερευνητικής Αποστολής στα σύνορα Τουρκίας/Συρίας στην περιοχή Suruc/Τουρκία-Kobani/Συρία.

Στόχος της αποστολής ήταν η καταγραφή της κατάστασης και η μέχρι τώρα εικόνα της ευρύτερης περιοχής όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τις μάχες που συνεχίζουν να μαίνονται.

Για άλλη μια φορά οι ΓτΚ Ελλάδας είδαν και μεταφέρουν τις ανάγκες και τα αιτήματα των προσφύγων οι οποίοι υπολογίζονται σε 90.000 εκ των οποίων οι 34.000 είναι παιδιά στην πλειοψηφία τους κάτω των 12 ετών.

Ο επικείμενος σκληρός χειμώνας και η σημαντική πιθανότητα εκδήλωσης επιδημιών ήταν η σημαντικότερη παρατήρηση. Τα παιδιά που προέρχονται από πόλεμο έχουν μειωμένη εμβολιαστική κάλυψη και σε συνδυασμό με την έλλειψη σωστών συνθηκών υγιεινής τα καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτα σε νοσήματα που μεταδίδονται.


Σκοπός των ΓτΚ είναι να στηρίξουν το συγκεκριμένο πληθυσμό άμεσα με τα είδη που έχουν περισσότερο ανάγκη αυτή τη στιγμή. Για αυτό το λόγο καλούν τον κόσμο να βοηθήσει.

Για μια ημέρα μόνο και σε 2 κεντρικά σημεία στην Αθήνα (Προπύλαια/Πεζόδρομος Πατριάρχου Γρηγορίου Ε /επί της οδού Πανεπιστημίου ,στάση Μετρό Πανεπιστήμιο) και στον Πειραιά (στο Κιόσκι της Πλατείας Δημαρχείου) το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 09.00-14.00 , οι ΓτΚ συγκεντρώνουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ:

·        ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ,
·        ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
·        ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ
·        ΥΠΝΟΣΑΚΚΟΥΣ (SLEEPING BAGS)
·        ΠΑΙΔΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ
·        ΡΥΖΙ
·        ΟΣΠΡΙΑ

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Κορυδαλλού για την διάθεση αποθηκών για την τοποθέτηση, διαλογή και συσκευασία της ανθρωπιστικής βοήθειας, τον Δήμο Νίκαιας και Φιλαδέλφειας για την
στήριξή τους και τους Δήμους Αθηναίων και Πειραιά για την άμεση ανταπόκρισή τους για την άδεια χρήσης των σημείων συγκέντρωσης των ειδών.



25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος
Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας… όπου υπάρχουν άνθρωποι

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων