Μπλε θα «βαφτεί» ο Λευκός Πύργος για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μπλε θα «βαφτεί» ο Λευκός Πύργος για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη


Για ακόμη μία χρονιά ο Λευκός Πύργος και για πρώτη φορά οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου της νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη θα «ντυθούν» στα μπλε από τις 18:00 έως τις 24:00. 
Η δράση διοργανώνεται από τη Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας φωταγώγησης ιστορικών μνημείων και κτηρίων σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που έχει καθιερωθεί στις 14 Νοεμβρίου. Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης και θεραπείας της.
Το διαδικτυακό κανάλι Livemedia http://www.livemedia.gr/album/14566 θα μεταδώσει ζωντανά τη φωταγώγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει σύνδεση απευθείας με μία από τις αίθουσες στην οποία θα βρίσκεται σε εξέλιξη το 28ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο.  Ο επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας - Διαβητολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρος της ΔΕΒΕ κ. Τριαντάφυλλος Διδάγγελος θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Ειρήνη Συράκη για την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη. 
Κατά τη διάρκεια της δράσης θα μοιράζονται προσκλήσεις για την συμμετοχή των πολιτών στην Ημερίδα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στις 10.30 στο ξενοδοχείο Macedonia Palace. Της Ημερίδας θα προηγηθεί εκπαιδευτικός περίπατος διάρκειας μίας ώρας στη Νέα Παραλία, με συμμετοχή ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και γιατρών.

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.



Πείτε «όχι» στον Σακχαρώδη Διαβήτη περπατώντας!
Η ενημέρωση «όπλο» για την αντιμετώπισή του.

Οι άνθρωποι που περπατούν καθημερινά, έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν Σακχαρώδη Διαβήτη, σε σχέση με όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας. 
Με σκοπό, λοιπόν, την ενημέρωση και την ένταξη της καθημερινής άσκησης στη ζωή μας, ειδικά σε όσους νοσούν από Σακχαρώδη Διαβήτη, η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει εκπαιδευτικό περίπατο μίας ώρας στη Νέα Παραλία την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 με τη συμμετοχή ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και ιατρών. Το ραντεβού θα δοθεί στις 9 π.μ. μπροστά από το ξενοδοχείο Macedonia Palace, ενώ θα δοθούν δώρα έκπληξη στους συμμετέχοντες.

Μετά το τέλος του περίπατου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει περισσότερα για την αντιμετώπιση της ασθένειας κατά τη διάρκεια της Ενημερωτικής Ημερίδας για το κοινό με θέμα «Νεότερες Απόψεις για το Σακχαρώδη Διαβήτη» που διοργανώνει η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας και ώρα 10:30 -14:30 στο ξενοδοχείο Macedonia Palace. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων