Αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στο Σουρούτς Τουρκίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στο Σουρούτς Τουρκίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στο Σουρούτς Τουρκίας

Στις 8 Νοεμβρίου οι ΓτΚ πραγματοποίησαν έκκληση  για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας με σκοπό την αποστολή της στους Κούρδους πρόσφυγες από το Κομπάνι, που ζουν σε καταυλισμούς στην πόλη Σουρούτς, στα σύνορα Τουρκίας / Συρίας.
Από την καμπάνια συγκεντρώθηκαν 7 τόνοι απαραίτητων ειδών (κουβέρτες και υπνόσακοι, είδη ρουχισμού και υπόδησης, παιδικά γάλατα και κρέμες, όσπρια και ρύζι)
Στις 28 Νοεμβρίου ξεκίνησε η μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, οι  οποία παραδόθηκε στις τοπικές αρχές.  Σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης, οι Γιατροί του Κόσμου διένειμαν το υλικό σε καταυλισμούς, ενώ παράλληλα η ιατρική ομάδα της αποστολής προσέφερε πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα (περιποίηση και αλλαγή τραυμάτων, παιδιατρική εξέταση, φροντίδα εγκύων). Έμφαση δόθηκε κυρίως σε ετοιμόγεννες γυναίκες καθώς και στον παιδικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από τους τοπικούς φορείς, οι ανάγκες σε τρόφιμα και φάρμακα παραμένουν μεγάλες. 
Ευχαριστούμε όλους όσους συνεισέφεραν στην επιτυχία αυτής της αποστολής. Τους Δήμους Πειραιά, Κορυδαλλού και Νίκαιας, τις εταιρείες αλλά κυρίως τους απλούς πολίτες που για άλλη μια φορά στήριξαν την προσπάθεια μας και μας εμπιστεύτηκαν.
Ευχαριστούμε την Aegean Airlines S.A. για την κάλυψη μέρους των εξόδων της μεταφοράς των μελών της αποστολής των ΓτΚ.


25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος
Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας… όπου υπάρχουν άνθρωποι

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων