728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

18/1/15

Άνοιξε τις πύλες του το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» για ογκολογικές ασθένειες

Κυριακή, Ιανουαρίου 18, 2015
Άνοιξε τις πύλες του το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» για ογκολογικές ασθένειες, στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».
Πρόκειται για ένα Κέντρο διεθνών προδιαγραφών, δωρεά της Μαριάννας Ι. Λάτση.
Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, έχει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., δυναμικότητα 46 κλινών και είναι αναπόσπαστο μέρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου.
Παραδόθηκε, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, στο υπουργείο Υγείας το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», δωρεά της Μαριάννας Ι. Λάτση, στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, προς το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».
Το έργο προέβλεπε την πλήρη ανακατασκευή και μετατροπή του 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ σε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας- Κ.Η.Ν.- για ογκολογικές ασθένειες.
Πρόκειται για ένα κέντρο διεθνών προδιαγραφών, άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο, με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου. Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αποτελείται από έξι ορόφους, ισόγειο και τρία υπόγεια, έχει συνολική επιφάνεια 4.000 τμ, δυναμικότητα 46 κλινών και είναι αναπόσπαστο μέρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας». Έχει ανακατασκευαστεί και εξοπλιστεί βάσει προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη νοσηλεία οικολογικών ασθενών.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας αναβαθμίζονται, καθώς στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αναμένεται να πραγματοποιούνται ετησίως 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις. Οι ασθενείς θα προσέρχονται το πρωί, θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια μέρα. Έτσι, το κέντρο συμβάλλει στην απελευθέρωση κλινών στο κεντρικό κτίριο του «Αγίου Σάββα», ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται πιο πολύπλοκα ογκολογικά περιστατικά.
Από τη διεθνή εμπειρία, η λειτουργία κέντρων ημερήσιας νοσηλείας αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες πρακτικές εξορθολογισμού των δαπανών και της σωστής αξιοποίησης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο της υγείας.
Η Μαριάννα Ι. Λάτση μαζί με τα παιδιά της, φανερά συγκινημένη αναφέρθηκε στα έξι χρόνια της μάχης του Νίκου Κούρκουλου με τον καρκίνο, με τον οποίο συμφιλιώθηκε και συνέχισε να ζει κάνοντας όνειρα, όπως είπε. Στην ομιλία της, αναφέρθηκε στην ανάγκη αυτού του έργου, τονίζοντας: «Έζησα έντονα εκείνα τα έξι χρόνια με τον Νίκο στα νοσοκομεία, τις αγωνίες των ασθενών και των συντρόφων τους, τον πόνο, την προσευχή, την ελπίδα που γεννιέται, σβήνει και ξαναζωντανεύει, το ημίφως των θαλάμων αναμονής, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και την ακαταλληλότητα και την ανεπάρκεια των υποδομών. Όλα αυτά τα βίωσα βαθιά και αφού ο ίδιος δεν το έβαλε ποτέ κάτω, θέλησα με τη δωρεά αυτή- πράξη καθήκοντος, λύτρωσης και αλληλεγγύης, θα την χαρακτήριζα εγώ- να συνδράμω όσο μπορώ στην προστασία και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας στη ζωή και στην ασθένεια. Νοιώθω ευλογημένη και τυχερή που μέσα από αυτή την πράξη ευθύνης και αγάπης μπορώ να συμβάλω στην εθνική προσπάθεια για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, τόνισε ότι τα εγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αποτελούν μια ξεχωριστή στιγμή για το Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνία.
«Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο τίθεται στην πρώτη γραμμή, στη μάχη κατά του καρκίνου. Οι πολίτες πλέον έχουν στη διάθεσή τους μία υπερσύγχρονη δομή που ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο, χάρη στη σπουδαία δωρεά της κ. Μαριάννας Ι. Λάτση. Ο πόνος της οποίας έγινε δύναμη και οδήγησε στην εξαιρετική αυτή προσφορά για την οποία την ευχαριστούμε» τόνισε ο Μάκης Βορίδης.
Ο διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», Νίκος Φαλδαμής, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στο Κ.Η.Ν «Νίκος Κούρκουλος» το χαρακτήρισε ως στολίδι και τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, γιατί παραλαμβάνεται «ένα πρότυπο κέντρο ανακατασκευασμένο, ανακαινισμένο και εξοπλισμένο από το μηδέν, στηριζόμενο στις προδιαγραφές ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, με σκοπό όχι απλά την περιστολή του κόστους, αλλά προπαντός την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την ψυχολογική αποφόρτιση των ασθενών».
Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Αγίου Σάββα κ. Παναγιώτης Μινογιάννης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για όλους όσοι έχουν επηρεαστεί άμεσα ή έμμεσα από τον καρκίνο, το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος δίνει ελπίδα και ζωή. Για όλους όσοι διοικούν στο χώρο της υγείας, σηματοδοτεί τον κατάλληλο τρόπο συνένωσης δομών και διαφοροποίησης υπηρεσιών. Για όλους τους πολίτες, η συνεργασία στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση τεκμηριώνει ότι μπορούμε αλλιώς, ότι η Ελλάδα μπορεί αλλιώς, μακριά από κομματικούς καβγάδες, αδιέξοδα διλήμματα και στείρα πόλωση. Από πλευράς μου και ως τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγίου Σάββα, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τη δωρήτρια, κυρία Μαριάννα Λάτση και όλους τους συνεργάτες της».
Στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του κέντρου, ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν πρώην υπουργοί Υγείας και, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, η σύζυγος του, Γεωργία Σαμαρά.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Άνοιξε τις πύλες του το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» για ογκολογικές ασθένειες Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides