CareAcross: Μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης & υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

CareAcross: Μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης & υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο

Ο καρκίνος αποτελεί ένα σημαντικό και αυξανόμενο πρόβλημα υγείας παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι η επιστημονική έρευνα έχει σημειώσει μεγάλα βήματα προόδου για την αντιμετώπισή του. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η ανάγκη για την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους αλλά και για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη νόσο.
Ο καρκίνος αποτελεί ένα σημαντικό και αυξανόμενο πρόβλημα υγείας παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι η επιστημονική έρευνα έχει σημειώσει μεγάλα βήματα προόδου για την αντιμετώπισή του. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η ανάγκη για την υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους αλλά και για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη νόσο. 
Η διαδικτυακή πλατφόρμα CareAcross (www.careacross.com), αναγνωρίζοντας αυτή τη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη, σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες και ξένους εξειδικευμένους γιατρούς στον τομέα της Ογκολογίας, εστιάζει στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση όλων όσων επηρεάζονται από τον καρκίνο και της κοινωνίας γενικότερα. 
 «Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, 4 στους 5 ασθενείς ή συγγενείς τους αναζητούν πληροφορίες και στήριξη στο διαδίκτυο και η CareAcross έχει θέσει ως αποστολή της να σταθεί ως σύμμαχος στο πλάι τους. Για αυτό ακριβώς το λόγο, προσπαθήσαμε εξαρχής να απαντήσουμε με ουσιαστικές καινοτομίες και σύγχρονα μέσα σε σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό και ευρύ δίκτυο στήριξης των ασθενών και να ενισχύσουμε τη συνεργασία τους με την ιατρική κοινότητα αλλά και την επικοινωνία μεταξύ τους», δήλωσε ο κ. Θάνος Κοσμίδης, συνιδρυτής της πλατφόρμας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της πλατφόρμας. 
Με τη χρήση του διαδικτύου και νέων τεχνολογιών επικοινωνίας, τα μέλη της CareAcross, έχουν συνεχή πρόσβαση σε εκτενείς και αξιόπιστες πληροφορίες για κάθε είδος καρκίνου, καθώς και στις νέες επιστημονικές εξελίξεις από έγκυρες πηγές. Η πλατφόρμα παρέχει, επίσης, ψυχολογική υποστήριξη και πρακτική καθοδήγηση στους ασθενείς ενώ διαθέτει και διαδραστικά εργαλεία, που επιτρέπουν μεταξύ άλλων εύκολη αναζήτηση κλινικών μελετών και σύντομη και επιστημονική ανάλυση οικογενειακού ιστορικού. Μέσω αυτών, η πλατφόρμα παρέχει μοναδικές και ουσιαστικές δυνατότητες στους ασθενείς για την καλύτερη διαχείριση της νόσου, καθώς παρατίθενται σε απλή και κατανοητή γλώσσα. Επιπλέον, η πλατφόρμα, μέσω ειδικά διαμορφωμένου κοινωνικού δικτύου που διαφυλάσσει την ταυτότητα και τα προσωπικά δεδομένα όσων την χρησιμοποιούν, παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη της να μοιράζονται προσωπικές τους εμπειρίες και να ανταλλάσσουν συμβουλές για την καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας που βιώνουν. 
«Μια ακόμα σημαντική καινοτομία που προσφέρει η CareAcross στα μέλη της είναι η δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις στην ομάδα ειδικών που συνεργάζονται με την πλατφόρμα», σχολίασε ο κ.  Ηλίας Αθανασιάδης, Ογκολόγος – Παθολόγος, Διευθυντής Β’ Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΜΗΤΕΡΑ». «Οι απαντήσεις θα δίδονται σε σύντομο χρονικό πλαίσιο και θα έχουν στόχο να καθοδηγήσουν τους ασθενείς σε ένα πολύπλοκο πλαίσιο θεραπευτικών κατευθύνσεων, σε μια μάζα πληροφοριών που δημιουργεί σύγχυση και ανασφάλεια. Η ενημέρωση αυτή δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τον ρόλο του θεράποντος ιατρού. Θα δώσει λύσεις σε πρακτικά μη επείγοντα θέματα και θα ενισχύσει τους ασθενείς επιβεβαιώνοντας ότι ακολουθούν τη σωστή κατεύθυνση.»
Επιστημονικός υπεύθυνος για την πλατφόρμα Care Across είναι ο Παθολόγος-Ογκολόγος Πάρις Κοσμίδης, ενώ 20 περίπου ογκολόγοι παρέχουν πληροφόρηση για κάθε είδος καρκίνου και ένα ευρύ δίκτυο ιατρών υποστηρίζει τα ερωτήματα των μελών. Την επίβλεψη της πλατφόρμας έχει αναλάβει ειδική διεθνής Επιστημονική Επιτροπή, που παρέχει απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Ογκολογίας και αποτελείται από 30 διακεκριμένους ογκολόγους από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται νυν ή πρώην πρόεδροι της Ευρωπαϊκής και Αμερικάνικης Εταιρείας Παθολόγων-Ογκολόγων, ιδρυτές Εταιρειών Παθολόγων-Ογκολόγων στις χώρες ή ηπείρους τους, καθώς και καθηγητές πανεπιστημίων, όπως το Harvard, Oxford, Karolinska, κ.ά.
Στα πλαίσια της λειτουργίας της, η CareAcross συνεργάζεται με πολλούς Συλλόγους Ασθενών με καρκίνο, παρέχοντάς τους έγκυρη ενημέρωση από τα μεγάλα επιστημονικά συνέδρια που γίνονται παγκοσμίως ενώ έχει υλοποιήσει διαδικτυακές εκστρατείες ενημέρωσης μέσω ειδικών videos/webinars. Τέλος, μέσω ευρείας συνεργασίας με την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), συνεισφέρει στην ενημέρωση του γενικού κοινού για τις τελευταίες εξελίξεις στην ογκολογία.
Η πλατφόρμα βασισμένη στην αρχή της δημιουργίας μιας παγκόσμιας κοινότητας και προκειμένου να μη θέτει γεωγραφικούς περιορισμούς για τα μέλη της, παρέχει τις υπηρεσίες της στην Αγγλική γλώσσα, με εξαίρεση συγκεκριμένες ενέργειες που στοχεύουν αποκλειστικά στο Ελληνικό κοινό, οι οποίες πραγματοποιούνται στην Ελληνική γλώσσα.



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων