Ο Διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προληφθεί | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προληφθεί

 Αυτό είναι το μήνυμα της ημερίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.ΔΙ. και τον ΙΣΑ      

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις  σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη, να ενισχύσουν τις γνώσεις τους γύρω από τη σύγχρονη αυτή καλπάζουσα «επιδημία», αλλά και να γνωρίσουν τα «όπλα» ενάντια στην ασθένεια, είχαν οι πολίτες που συμμετείχαν στην   εκδήλωση  με τίτλο: « Η ζωή με το σακχαρώδη διαβήτη», στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.  
Την εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διαβήτη ( Ε.ΚΕ.ΔΙ.) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε στην ενημερωτική εκδήλωση η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη. Μεταφέροντας την θερμή υποστήριξη και αρωγή του κου Πατούλη στην προσπάθεια των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης για ενημέρωση και πρόληψη σχετικά με τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη, τόνισε την επικινδυνότητά της στις νεαρές, αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες. «Η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με  τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων είναι βέβαιο ότι θα μας προσφέρει τη γνώση και την ενημέρωση που είναι απαραίτητη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ύπουλης αυτής νόσου. Έτσι θα μπορέσουμε να διαφωτίσουμε και άλλους συμπολίτες μας που για κάποιους λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Σας υπόσχομαι εκ μέρους του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη ενημερωτικές ημερίδες σε  επίκαιρα ζητήματα» σημείωσε η κα Χαλιώτη.                              
Στην εισήγησή της η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας – Σακχαρώδη Διαβήτη Πανεπιστημίου Αθηνών, Λοιμωξιολόγος κα Ελένη Ι. Μπουτάτη ανέπτυξε το θέμα «Από το νεανικό στον τύπου 2 διαβήτη», ενώ ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Ειδικός στην Παθολογία και τη Χειρουργική του Γλαυκώματος Νικόλαος Π. Ματθαίου μίλησε για το διαβήτη και το γλαύκωμα.  Επίσης η Παθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Γεωργία Α. Αργυροπούλου ανέπτυξε το θέμα: «Διαβήτης κύησης»     
 «Η άσκηση, η σωστή διατροφή και η αποφυγή του καπνίσματος είναι βασικοί παράγοντες στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη» τόνισε στην εισήγησή του ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας κ. Νικολαος Λ. Κατσιλάμπρος.
Για τη συνεισφορά του Εθνικού Κέντρου Διαβήτη (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) στην παγκόσμια προσπάθεια για ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων στην αντιμετώπιση της νόσου μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Ι. Φραγκούλης
Την ημερίδα συντόνισε ο Καθηγητής Σωτήριος Α. Ράπτης, Ακαδημαϊκός και μέλος της Συγκλήτου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (ESA), Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας Πανεπιστημίων Αθηνών και Ουλμ Γερμανίας, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ε.ΚΕ.ΔΙ. 
Μετά το πέρας των εισηγήσεων, οι ειδικοί επιστήμονες απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού.                       
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι πολίτες είχαν επίσης την ευκαιρία να μετρήσουν δωρεάν  το επίπεδο της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HBA1c )στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.           

              

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων