Ε.Κ.ΕΠ.Υ.: Υψηλού επιπέδου ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Υγειονομικής κάλυψης του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ε.Κ.ΕΠ.Υ.: Υψηλού επιπέδου ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Υγειονομικής κάλυψης του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Ε.Κ.ΕΠ.Υ.: Υψηλού επιπέδου ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Υγειονομικής κάλυψης του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, το οποίο είχε την ευθύνη το επιτελικού συντονισμού της Υγειονομικής Κάλυψης του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς αλλά και τις δομές παροχής Υγείας, έφερε εις πέρας το υψηλού επιπέδου επιχειρησιακό σχέδιο, παροχής προνοσοκομειακής αλλά και νοσοκομειακής φροντίδας προς τους συμμετέχοντες.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.ΕΠ.Υ., βάσει του σχεδιασμού της, είχε θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα μεγάλη δύναμη του Ε.Κ.Α.Β., τις δομές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» καθώς και τα Κέντρα Υγείας των όμορων με τη διαδρομή περιοχών. 
Κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής είχαν αναπτυχθεί Αυτόνομοι Σταθμοί Παροχής Ιατρικής Φροντίδας οι γιατροί των οποίων  υποδέχτηκαν περιστατικά δρομέων που έχρηζαν επιτόπιας παροχή Ιατρικής Φροντίδας. Εκτός αυτών, κατά την πραγματοποίηση του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ επενέβησαν συνολικά σε 42 περιστατικά, από τα οποία 16 διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», 2 δρομέων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» και 1 ακόμη δρομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ». Αξιοσημείωτο είναι ότι το επιχειρησιακό Κέντρο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ., κατά τη διάρκεια περιστατικού καρδιακής ανακοπής 50χρονου δρομέα, έθεσε σε ετοιμότητα (χωρίς να βρίσκεται σε εφημερία) το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «η Σωτηρία», ώστε να πραγματοποιηθεί η  διασωλήνωση του (αφού είχε προηγηθεί ανάνηψη από Διασώστες τους Ε.Κ.Α.Β.) και στη συνέχεια η διακομιδή του στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός»
Στο σύνολο τους τα είδη των περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν από όλες τις επιχειρησιακές μονάδες παροχής Υγείας (Προνοσοκομειακής και Νοσοκομειακής) ήταν:
11 αναπνευστικά,  4 ορθοπεδικά και 4 καρδιολογικά.
Από όλα τα προαναφερόμενα  περιστατικά, για περαιτέρω νοσηλεία παραμένουν 4 άτομα στην καρδιολογική κλινική του  Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός»
Το ΕΚΕΠΥ εκφράζει τα συγχαρητήρια του, στους γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες και λοιπό διοικητικό και τεχνικό προσωπικό τόσο του ΕΚΑΒ όσο και των εφημερευόντων νοσοκομείων για τον επαγγελματισμό, την υψηλή αίσθηση καθήκοντος που σε συνδυασμό με την επιστημονική τους κατάρτιση και την εμπειρία συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχημένη διεκπεραίωση του τόσο σημαντικού Παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος.


ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων