Πώς παύθηκαν και πώς θα γίνει η τοποθέτηση των διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πώς παύθηκαν και πώς θα γίνει η τοποθέτηση των διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, medlabnews.gr

Σε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός διευκρίνισε για την παύση των καθηκόντων των διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων, έγινε μετά από εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης.

Και συνέχισε:
Η επιτροπή μας εισηγήθηκε μια λίστα που είχε δυο κομμάτια.  Κάποιοι που αξιολογούνται αρνητικά και κάποιοι που αξιολογούνται θετικά. Σας είπα ότι όσοι αξιολογούνται αρνητικά κατά την άποψή μας αυτονοήτως αποχωρούν.  Από τους όσους ήταν θετικά ας πούμε κρινόμενοι με τα τεχνοκρατικά αυστηρά κριτήρια μιας επιτροπής αξιολόγησης έχουμε εμείς την τελική επιλογή να φιλτράρουμε αυτή την εισήγηση και να πάρουμε την τελική απόφαση.  
Το σίγουρο είναι ότι ένα 10% με 15% των σημερινών διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο σύστημα υγείας θα παραμείνει στο σύστημα. Αυτό, αγαπητοί φίλοι, συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα. Και επουδενί δεν δικαιολογεί κλίμα άλωσης και κομματοκρατίας το οποίο αναπαράγεται αυτές τις ημέρες ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση.  Αυτό είναι η ουσία του θέματος. 
Για μια αυτονόητη πολιτική διαδικασία αλλαγής διοικήσεως σε κρίσιμους τομείς πάει να αναχθεί σε μείζον πολιτικό γεγονός και να πληγεί αν θέλετε σε αυτό ακριβώς που ξέρει η κοινωνία ότι είναι το ηθικό μας και το πολιτικό πλεονέκτημα. Ότι δηλαδή δεν είχαμε σχέση με το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τη φαυλότητα των προηγούμενων περιόδων, ακριβώς αυτό προσπαθούν να … και εμείς. Και για αυτό νομίζω ότι υπάρχει αυτού του τύπου η αντιπαράθεση και η επίθεση. Για τους περισσότερους διοικητές υπάρχει κοινωνικό αίτημα που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Υπάρχει το αίτημα κοινωνικό από πολλές κοινωνίες οι οποίες όλη την προηγούμενη περίοδο βρέθηκαν σε αντιπαράθεση μαζί τους. 

Εμείς θα κάνουμε την επιλογή των ανθρώπων οι οποίοι θα διοικήσουν το σύστημα με τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας δωρεάν, έγκυρη, αποτελεσματική και ισότιμη περίθαλψη σε όποιον κατοικεί σε αυτή τη χώρα. Και όχι αυτούς οι οποίοι θα φεύγουν από διοικητές έχοντας ντανιάσει περιουσίες ή έχοντας εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα προμηθευτών νοσοκομείων, φαρμακευτικών εταιριών ή δεν συμμαζεύεται. 
Τέτοιους ανθρώπους θα βρούμε να βάλουμε. Αυτό το πράγμα θα κληθούν να υπηρετήσουν και φαντάζει τόσο μικρή και ψευδεπίγραφη αυτή η επίκληση της αξιοκρατίας σε σχέση με τους διοικητές, μια αξιοκρατία η οποία προέκυψε από την τοποθέτηση σε αλφαβητική σειρά του κομματικού στρατού των προηγούμενων κυβερνήσεων που μέσα από αυτό έκαναν την επιλογή οι προκάτοχοί μας. 

Και τώρα έχει πιάσει ο πόνος και ο βαρύς καημός.  Ας έχει πιάσει, θα προχωρήσουμε. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει και αυτή είναι η  πολιτική απόφαση για την τελική ευθύνη του αν θα λειτουργήσει το σύστημα, την τελική ευθύνη την έχει ο Ανδρέας και εγώ με την εντολή του πρωθυπουργού και εμείς έχουμε την ευθύνη αν αύριο κάτι δεν λειτουργεί καλά ή λειτουργήσει χειρότερα ή καλύτερα.  Και αυτό το δικαίωμα δεν το εκχωρούμε σε οποιαδήποτε υποτιθέμενη αδιάβλητη κριτική περί αξιοκρατίας. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων