Οι υγειονομικές διατάξεις, του «παράλληλου προγράμματος», που επαναφέρει η κυβέρνηση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι υγειονομικές διατάξεις, του «παράλληλου προγράμματος», που επαναφέρει η κυβέρνηση


Ξεπαγώνει, ενάμιση μήνα μετά, το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, το οποίο είχε υποχρεωθεί να αποσύρει άρον άρον η κυβέρνηση στις 17 Δεκεμβρίου, έπειτα από τις σφοδρές ενστάσεις των Θεσμών και το «αντάρτικο» Νέας Δημοκρατία, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, εξαιτίας της μη ποσοτικοποίησης του νομοσχεδίου.

Η επανέναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», θα γίνει την προσεχή Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στις τρεις το μεσημέρι και η επόμενη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 12 του μήνα.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές από το νομοσχέδιο θα αφαιρεθούν οι διατάξεις που συμπεριλήφθηκαν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των Χριστουγέννων, καθώς και εκείνες για τις οποίες έχουν θέσει «βέτο» οι Θεσμοί.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου, όπως προκύπτει από την πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, στις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και εκείνης των Μορφωτικών Υποθέσεων, θα συνεχιστεί από το σημείο όπου είχε υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε όπισθεν ολοταχώς, δηλαδή για με την κατ’ άρθρον συζήτηση και τη β’ ανάγνωση, προκειμένου στη συνέχεια να πάρει το δρόμο για την Ολομέλεια.


Το «ξεπάγωμα» του συγκεκριμένου νομοσχεδίου πάντως μόνο τυχαίο δεν θεωρείται στην παρούσα συγκυρία με τα μπλόκα να εντείνονται και το ασφαλιστικό να βρίσκεται προ των πυλών, αν και βάσει των κυβερνητικών εξαγγελιών άργησε να επανέλθει τουλάχιστον κατά ένα μήνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διατάξεις που θα αποτελούν πλέον τον κορμό του νομοσχεδίου είναι μεταξύ άλλων:

1. Υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και ευπαθών ομάδων (π.χ. έγκυες, χρόνιοι πάσχοντες, ψυχικά ασθενείς, και τοξικοεξαρτημένοι ).
2. Διευκόλυνση προσλήψεων και κίνητρα στελέχωσης με στόχο την κάλυψη θέσεων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας στις άγονες περιοχές.
3. Άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν τους ειδικευόμενους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία ειδικά της επαρχίας
4. Μέτρα διευκόλυνσης των κρίσεων των γιατρών του ΕΣΥ έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι προσλήψεις.
5. Διευκόλυνση της διαδικασίας μετατάξεων- μεταθέσεων των γιατρών και του προσωπικού εντός του ΕΣΥ.
6. Ρυθμίσεις των εφημεριών των γιατρών και του επιστημονικού προσωπικού 
7. Αναδιοργάνωση των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων των γιατρών του ΕΣΥ
8. Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού του ΕΚΑΒ.
9. Διαφανής διαχείριση λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή (φακελάκι) εξυπηρέτηση των πολιτών.
10. Σύσταση Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.
11. Ίδρυση Νοσοκομείου Θήρας μέσω ΑΕΜΥ Α.Ε.

Στο μεταξύ, με σημεία σύγκλισης, και άλλα στα οποία χρειάζεται περισσότερο πρόοδος, ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή η πρώτη φάση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής από τους επικεφαλής των θεσμών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων