Μεγάλη ανταπόκριση στις δράσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Πρόληψη Υγείας των πολιτών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μεγάλη ανταπόκριση στις δράσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Πρόληψη Υγείας των πολιτών

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, πέρα από την πραγματοποίηση επιστημονικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου όπως αυτό των Πανελληνίων Σεμιναρίων των Ομάδων Εργασίας της που ξεκίνησαν την Πέμπτη στα Ιωάννινα, με κοινωνική ευαισθησία, πραγματοποίησε -σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών- σημαντικές  δράσεις πρόληψης υγείας και ενημέρωσης των πολιτών.
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Δ. Χατζής»  του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, σε πάνω από 120 πολίτες που το παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ως συνέχεια της εκπαίδευσης των πολιτών για την πρόληψη από τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα την ίδια ημέρα το απόγευμα,  στο ξενοδοχείο Grand Serai, καταξιωμένοι επιστήμονες ενημέρωσαν συνολικά τους πολίτες για την Πρόληψη από τις Ιατρικές Παθήσεις δίνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι το καλύτερο "φάρμακο". 
Πριν τις ομιλίες και κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μπέγκας ευχαρίστησε την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την συνδιοργάνωση τόσο του σεμιναρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης όσο και της εκδήλωσης για την Πρόληψη από τις Ιατρικές Παθήσεις. Επίσης ο Δήμαρχος με θερμά λόγια καλωσόρισε τα μέλη της ΕΚΕ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δραστηριότητες συνολικά των Πανελλήνιων Σεμιναρίων των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Γρ. Φούσας περιέγραψε συνοπτικά τον πολύπλευρο ρόλο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των Καρδιολόγων, των ειδικευομένων αλλά και των πολιτών, με κύριο στόχο τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας. 
Επίσης ο κ. Φούσας ανέδειξε την εξωστρεφή δραστηριότητα της ΕΚΕ με διεθνείς επιστημονικές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες καρδιολογικές εταιρείες του κόσμου, δίνοντας το μήνυμα της Ελλάδας που πρωτοπορεί και προοδεύει παρά τις δυσκολίες. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλης και η Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου της πόλης κα Τσιάρα.
Ακολούθησαν οι πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες οι οποίες ήταν οι εξής:
Ιωάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας- Πρωτογενής Πρόληψη: μία διά βίου πρόκληση
Ευάγγελος Μάτσακας, Διευθυντής Καρδιολογίας- Κάπνισμα
Λάμπρος Μιχάλης, Καθηγητής Καρδιολογίας- Παχυσαρκία
Σταυρούλα Τσιάρα, Αν. Καθηγήτρια Παθολογίας- Σακχαρώδης Διαβήτης
Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Στείρωσης- Γυναίκα και Καρδιά
Στυλιανός Χαντανής, Διευθυντής Καρδιολογίας-Μεταβολικό Σύνδρομο
Στέφανος Φούσας, Σ. Διευθυντής-Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας-Πώς θα αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων