Απόφαση ΕΟΠΥΥ για ασφαλισμένους ΟΑΕΕ με βιβλιάριο ασθενείας ΙΚΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απόφαση ΕΟΠΥΥ για ασφαλισμένους ΟΑΕΕ με βιβλιάριο ασθενείας ΙΚΑ

Σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΠΥΥ : και με σχετ. α) το με αρ.πρωτ. ΓΕΝΔΙΠΑΡ/497970/31.03.2016 έγγραφο ΟΑΕΕ, β) το με αρ.πρωτ. οικ.30815/29.08.2014 έγγραφο ΕΟΠΥΥ και γ) το με αρ.πρωτ. 249/1142650/25.08.2014 έγγραφο ΙΚΑ. 

Σύμφωνα με τα ανωτέρω α) σχετικό από 01/04/2016 η εξυπηρέτηση όλων των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που έχουν βιβλιάριο ΙΚΑ, για θέματα ασφαλιστικής ικανότητας, θα γίνεται από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ. Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνέχεια του β) σχετικού και οι άμεσα συνταξιούχοι γήρατος ή αναπηρίας, αορίστου χρόνου χωρίς προστατευόμενα μέλη, θα εξυπηρετούνται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, για τη χορήγηση παροχών σε είδος, σύμφωνα με τον τόπο κατοικίας τους.

Για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων της ανωτέρω κατηγορίας στο βιβλιάριο ασθενείας του ΙΚΑ που έχουν ήδη στην κατοχή τους, τίθεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΕ, σφραγίδα σε λευκή σελίδα αυτού, με την θεώρηση της ασφαλιστικής ικανότητας σύμφωνα με το γ) σχετικό.


Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ καθώς και οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, υποχρεούνται να ελέγχουν την τεθείσα από τον ΟΑΕΕ σφραγίδα και να ταυτοποιούν τον δικαιούχο με το ΑΜΚΑ και τον αριθμό μητρώου ΟΑΕΕ και όχι με τα στοιχεία του ΙΚΑ που αναφέρονται στο βιβλιάριό του, επιλέγοντας, όπου απαιτείται φορέα ασφάλισης ΟΑΕΕ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων