Philippe Leclerc: 46.000 πρόσφυγες δεν μένουν μόνο Ειδομένη και Πειραιά. Είναι παντού πια. Και σε πολλά χωριά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Philippe Leclerc: 46.000 πρόσφυγες δεν μένουν μόνο Ειδομένη και Πειραιά. Είναι παντού πια. Και σε πολλά χωριά


PHILIPPE LECLERC, UN HIGH COMMISSIONER REPRESENTATIVE IN GREECE

στο συνέδριο THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE

«Η προσφυγική κρίση είναι διεθνής κρίση» δήλωσε ο κ. Leclerc. Σημαντική η συνεργασία με τον ακαδημαϊκό κόσμο, τα κόμματα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Εδώ στην Ελλάδα έφτασαν 1,2 εκ άνθρωποι, σε μέρη που οι δομές υγείας δεν ήταν έτοιμες γι’ αυτό. Κάποιοι δεν ήθελαν να δεχτούν υγειονομική φροντίδα, γιατί ήθελαν να πάνε στη Γερμανία, στη Σουηδία και τη  Αυστρία.
Επίσης ο κ. Leclerc ανέφερε: «Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. 91% είναι πρόσφυγες που ξέφυγαν από τον πόλεμο. 65% αυτών είναι γυναίκες και παιδιά.
Από τότε που έκλεισαν τα σύνορα τον Φεβρουάριο εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα. Χωρίς να το θέλει η Ελληνική Κυβέρνηση πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες έμεινα τελικά εδώ. 25.000 από αυτούς θέλουν στήριξη ενόσω μένουν εδώ. Θα χρειαστούν μέτρα και αυτό είναι άλλη μια πρόκληση. Επίσης, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μπορούν να συνεισφέρουν στην ελληνική κοινωνία. Διαβεβαιώνω ότι οι περισσότεροι συνεισφέρουν – από την εμπειρία μου.
46.000 δεν μένουν μόνο Ειδομένη και Πειραιά. Είναι παντού πια. Και σε πολλά χωριά. Έχουμε προβλέψει 7000 διαμερίσματα θα έχουμε γι’ αυτούς».


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων