Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσβαση ανασφάλιστων και μεταναστών στο ΕΣΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσβαση ανασφάλιστων και μεταναστών στο ΕΣΥ

Διευκρινίσεις σχετικά με την διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στο δημόσιο σύστημα υγείας, παρέχει εγκύκλιος του υπουργείο Υγείας. Με την εγκύκλιο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καλεί τις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων να «καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας πάντα με πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού απέναντι στους πολίτες». 
Παράλληλα, υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο ότι στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων «οφείλουν να κάνουν δεκτούς τους ασθενείς από παραπομπές που γίνονται με ευθύνη των ιατρών που παρέχουν υπηρεσίες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών». Όπως σημειώνεται, στους ασθενείς αυτούς, ανεξάρτητα από την κατοχή κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού (ΚΥΠΑ), παρέχονται δωρεάν η νοσηλεία, οι διαγνωστικές εξετάσεις και τα φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα». 

Το ίδιο ισχύει και όταν η διακομιδή γίνεται με ευθύνη του ΕΚΑΒ ή του ΕΚΕΠΥ. Τα περιστατικά αυτά θα πρέπει να καταγράφονται στα βιβλία που τηρούν τα εξωτερικά ιατρεία και το γραφείο κίνησης, και οι δαπάνες θα καταχωρούνται στις κατηγορίες «Ανασφάλιστοι Αλλοδαποί – Σειρά Δ» ή «Πρόσφυγες/Μετανάστες – Σειρά Ζ», ανάλογα με το νομικό τους καθεστώς.
Health view.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων