Με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε το 2o e-Health Forum. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε το 2o e-Health Forum.

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ και Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε το 2ο e-Health Forum.
Γ. Πατούλης: «Πορευόμαστε προς ένα σύγχρονο υγειονομικό σύστημα συμβατό με τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες  των τεχνολογιών της πληροφορίας και των τηλεπικοινωνιών»
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Γιώργος Πατούλης απηύθυνε χαιρετισμό στο 2ο e-Health Forum του οποίου συνδιοργανωτής ήταν  το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Ο Γιώργος Πατούλης μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο πολίτης/ασθενής μπαίνει στο επίκεντρο μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια συνολική συμβολή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, στην κατεύθυνση της πρόληψης και της αγωγής της υγείας των πολιτών, καθώς και στην ενδυνάμωση των ασθενών. Ως Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, χρησιμοποιούμε τις σύγχρονες αυτές τεχνολογίες μέσα από τη χρήση του λογισμικού που διαθέτουν τα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης Υγείας, γνωστά ως ΚΕΠ Υγείας».
Το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτρονική υγεία εξελίσσεται και αλληλεπιδρά με τις εθνικές στρατηγικές των ευρωπαϊκών χωρών, τόσο της Ε.Ε. όσο και των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Το e-Health Forum είχε σαν στόχο να προσφέρει ευκαιρία για παρουσίαση καλών πρακτικών των γειτονικών χωρών, για συζήτηση των ανεπίλυτων ζητημάτων και για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υπευθύνων, των παραγόντων της αγοράς, της πληροφορικής και της υγείας.
Κατά τη διάρκεια του e-Health Forum διερευνήθηκαν τα θεμελιώδη ζητήματα της διαλειτουργικότητας, της πιστοποίησης εφαρμογών και λογισμικού, ενώ παρουσιάστηκαν υπηρεσίες για την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, την παρακολούθηση και τη διαχείριση της υγείας με τη βοήθεια τεχνολογιών της πληροφορίας και των τηλεπικοινωνιών. Επίσης, συμπεριέλαβε συνεδρίες για τη διαχείριση των δεδομένων ασθενών, τις κατευθυντήριες οδηγίες για τις εφαρμογές mhealth και άλλες.
Συμμετοχή είχε και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων με περίπτερο στο οποίο υπήρχε συνεχής  παρουσίαση  των ΚΕΠ Υγείας. Τη δυνατότητα κάθε δημότη να έχει το δικό του Ιατρικό φάκελο επεσήμαναν τα στελέχη της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας , μέσα από το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας.  Ο δημότης μπορεί να ανεβάσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ώστε να έχει τον δικό του ενημερωμένο φάκελο.  Επίσης, μέσω του λογισμικού  ειδοποιούνται αυτόματα οι δημότες  για τις προληπτικές  εξετάσεις που πρέπει να κάνουν στο πλαίσιο του επαναληπτικού ελέγχου τους. 


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων