Επίσκεψη του Προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών «Αγιά Ευφροσύνη» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επίσκεψη του Προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών «Αγιά Ευφροσύνη»


Γ. Πατούλης: «Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα μας τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής»

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το Άσυλο Ανιάτων Πατρών «Αγία Ευφροσύνη», κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που του απεύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Δ. Τσεκουράς, επισφραγίζοντας την πολύ γόνιμη συνεργασία του φιλανθρωπικού Σωματείου με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Το Άσυλο Ανιάτων Πατρών συστήθηκε το 1957 με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον Αρχιμανδρίτη, π. Ιάκωβο Λιαρρομάτη, ενώ το 1963 όλες οι εγκαταστάσεις του στεγάστηκαν στο νέο ιδιόκτητο κτήριο στην πλατεία Παντοκράτορος.
Η σημερινή δυναμικότητα είναι 120 κλίνες, οι οποίες είναι πάντοτε σχεδόν κατειλημμένες. Στις εγκαταστάσεις του ασύλου φιλοξενούνται άτομα τα οποία είναι ηλικίας άνω των 18 ετών και πάσχουν από διάφορες ασθένειες όπως τετραπληγία, παραπληγία, μυασθένεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, άνοια κλπ. Σκοπός του Σωματείου είναι η νοσηλευτική φροντίδα επί 24ώρης βάσης, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και η παροχή υλικής και ηθικής προστασίας σε πρόσωπα τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση αποδεδειγμένης ανάγκης.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ξεναγήθηκε στους χώρους του Ασύλου από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Α. Γκατζόγια και συζήτησε με τους περιθαλπόμενους καθώς και με το προσωπικό το οποίο αριθμεί 80 άτομα.
Ακολούθως του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον κ. Τσεκουρά για τη δωρεά φαρμάκων, υψηλής αξίας, στο Ίδρυμα και τη συνεισφορά του στο έργο του φιλανθρωπικού σωματείου.

Ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο ίδρυμα συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, τον πρώην Δήμαρχο Πάτρας Α. Καράβολα, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Α. Μαστοράκου, τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Δ. Τσεκουρά και τα μέλη του ΔΣ Γ. Καραλή και Δ. Πολίτη.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Ασύλου, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αλλά και το Δήμαρχο Πατρέων για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου έδωσαν να επισκεφθώ το Άσυλο Ανιάτων και να δω από κοντά το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα μας τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Θέλω όμως να συγχαρώ και το προσωπικό του Ιδρύματος οι οποίοι με συγκινητική αφοσίωση και αυταπάρνηση τιμούν το λειτούργημα τους.

Ως Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ θέλω να δηλώσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στο έργο του Ιδρύματος αλλά και σε κάθε ανάλογη προσπάθεια ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Είναι καθήκον όλων μας να συμπαραστεκόμαστε, με όσα μέσα διαθέτουμε υλικά και  ηθικά σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Αυτό επιτάσσει η συνείδηση μας και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε».



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων