Περιμένοντας το δώρο της ζωής, χάρισε ζωή σε άλλους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Περιμένοντας το δώρο της ζωής, χάρισε ζωή σε άλλους


Συγκλονιστική απόφαση της οικογένειας δότη 51 ετών, ο οποίος βρισκόταν στην λίστα αναμονής για μόσχευμα καρδιάς από το 2015, να δωρίσει τα όργανά του μετά τον θάνατό του.
Την Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2017 ενημερώθηκε ο ΕΟΜ από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ότι ασθενής που βρισκόταν στην λίστα αναμονής για μόσχευμα καρδιάς από το 2015 και έφερε τους τελευταίους 14 μήνες μηχάνημα υποστήριξης καρδιάς, υπέστη Εγκεφαλικό Επεισόδιο και νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρός στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.
Η οικογένεια του δότη, μόλις ενημερώθηκε από τους γιατρούς της ΜΕΘ για την κατάσταση της υγείας του 51χρονου, κατόρθωσαν να μετατρέψουν την βαρύτατη απώλειά τους σε ζωή, βρίσκοντας το σθένος να συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων του αγαπημένου τους σε ασθενείς που το είχαν ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο, χάρισαν σε συνανθρώπους μας αυτό που ο δικός τους άνθρωπος δεν πρόλαβε να απολαύσει: την ευκαιρία για μια νέα, μια υγιή ζωή.
Ο ΕΟΜ, ανέλαβε τις διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών. Τα ξημερώματα του Σαββάτου ομάδες γιατρών από το Γ.Ν.Α. «O Ευαγγελισμός», το Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» και το Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς» προσήλθαν στο χειρουργείο του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την αφαίρεση των νεφρών, του ήπατος και των κερατοειδών αντίστοιχα.
Ένας άνδρας 48 ετών από τη Θεσσαλονίκη που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση εδώ και 9 χρόνια και ένας άνδρας 56 ετών από την Αθήνα, που βρισκόταν στην αιμοκάθαρση για 10 χρόνια, μεταμοσχεύθηκαν με τους 2 νεφρούς.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΜ & Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας , καθ. Ανδρέας Καραμπίνης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο Νοσοκομείο μας, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την αγωνία των ασθενών και των οικογενειών τους για το πότε θα βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα γι΄αυτούς. Δυστυχώς, δεν στέκονται όλοι το ίδιο τυχεροί. Η συγκεκριμένη οικογένεια μας δίδαξε το μεγαλύτερο μάθημα αλτρουισμού, γενναιοδωρίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Ήταν αξιοθαύμαστος ο τρόπος που έδρασε η οικογένεια του δότη. Έδωσαν ελπίδα μέσα από την απώλειά τους. Όπως ελπίδα δίνει και συνολικά η αλματώδης αύξηση του αριθμού δοτών τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας. Πλην της συγκεκριμένης περίπτωσης Δωρεάς Οργάνων, τις τελευταίες 5 ημέρες είχαμε ακόμα να διαχειριστούμε ταυτόχρονα 4 δότες από το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» , το Π.Γ.Ν «Αττικόν», το Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου» και το Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς» με μοσχεύματα που χάρισαν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε περισσότερους από 20 συνανθρώπους μας.»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων