Στο Hadassah έσωσαν βρέφος που γεννήθηκε με όργανά του εκτός της κοιλιάς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στο Hadassah έσωσαν βρέφος που γεννήθηκε με όργανά του εκτός της κοιλιάς




Άλλοι γιατροί είχαν εισηγηθεί έκτρωση


Στο γειτονικό Ισραήλ, ένα κοριτσάκι, του οποίου τα έντερα αναπτυχθήκαν εκτός του σώματός του, είναι πλέον καλά στην υγεία του, μετά από μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε, στις αρχές Ιανουαρίου, αμέσως μετά τη γέννησή του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στην Ιερουσαλήμ.

Όταν εντοπίσθηκε ότι το έμβρυο παρουσίαζε αυτό το πρόβλημα, μια πολύ σπάνια εκ γενετής διαταραχή της ανάπτυξης των μυών της κοιλιακής χώρας (omphalocele), οι γονείς αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε έκτρωση, όπως τους είχαν εισηγηθεί οι γιατροί τους. Αντί αυτού αποφάσισαν να ζητήσουν δεύτερη γνώμη από το Νοσοκομείο Hadassah.

Η πολύπλοκη διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε παγκοσμίως. Οι γιατροί Dan Arbell και  Morris Topaz του Hadassah έκαναν αρχικά αμνιοκέντηση για να εξακριβώσουν κατά πόσο το έμβρυο υπέφερε από ελαττωματικά γονίδια αλλά δεν εντόπισαν κάτι. Όπως ανέφεραν μετά την επιτυχία της επέμβασης, τα έντερα και το συκώτι του βρέφους ήταν στον αμνιακό σάκο έξω από την κοιλιά του. Η μετεγχειρητική θεραπεία του παιδιού διήρκησε σχεδόν ένα μήνα.

Φωτογραφία: Ο Dr Dan Arbell κρατά το νεογέννητο.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων