Κατατέθηκε η αίτηση ακύρωσης του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στο Συμβούλιο της Επικρατείας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κατατέθηκε η αίτηση ακύρωσης του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στο Συμβούλιο της Επικρατείας



Την Παρασκευή 24-02-2017, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών κατέθεσε, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αίτηση για την ακύρωση του νέου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που αναπροσαρμόζει πλήρως τον προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών συνεχίζει, μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς συλλόγους, την προσπάθεια  για την αλλαγή αυτού του παράλογου τρόπου προσδιορισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που σε καμιά περίπτωση δεν θα οδηγήσουν στην αύξηση των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, καθώς δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν την φοροδιαφυγή.

Επίσης, η παραπάνω εισφορά δεν οδηγεί σε ανάλογη σύνταξη, μελλοντικά, είναι δηλαδή, μη ανταποδοτική.

Ακόμη, στον Νόμο διαπιστώνονται διακρίσεις στις κατηγορίες των ασφαλισμένων, ανάλογα με το προερχόμενο πρώην ταμείο του κάθε ασφαλισμένου.

Τέλος, η εφαρμογή της προσδιοριζόμενης μηνιαίας καταβολής του ασφαλίστρου, στο φορολογητέο εισόδημα και όχι στο πραγματικό (μετά την αφαίρεση του καταβαλλόμενου φόρου), δημιουργεί ασφυκτικότερες συνθήκες στον ελεύθερο επαγγελματία.

Πρέπει να τονιστεί ότι η νέα Νομοθεσία, εκτός των άλλων, σφίγγει τον κλοιό σε επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές, καθώς προβλέπεται η πλήρης ενοποίηση και η εφαρμογή αυτόματης είσπραξης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ή παρακράτηση από πληρωμές του Δημοσίου, αν υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς ή ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές  οφειλές.

Καλούμε την κυβέρνηση να μελετήσει με σύνεση τις παρατηρήσεις μας και να αλλάξει τον Νόμο.

Επίσης, καλούμε τα κόμματα να πάρουν θέση για το Νέο ασφαλιστικό καθεστώς, που «στραγγαλίζει» την μικρομεσαία τάξη και τιμωρεί την φορολογική συνέπεια.



ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ    ΤΡΙΓΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων