ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ «στον καθρέφτη τ’ ουρανού» στη Galerie Δημιουργών, Κηφισιά, 1 Απριλίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ «στον καθρέφτη τ’ ουρανού» στη Galerie Δημιουργών, Κηφισιά, 1 Απριλίου


Ο Βασίλης Γισδάκης θα παρουσιάσει μια μουσική εκδήλωση αφιέρωμα,  «Μεγάλοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες»  με τίτλο «Στον καθρέφτη τ’ ουρανού».

Ένα ταξίδι που ξεκινά από τις μουσικές γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι,  και επισκέπτεται τους έλληνες συνθέτες που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, όπως: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Ξαρχάκο, Θάνο μικρούτσικο, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Δήμο Μούτση, Νίκο Ζούδιαρη, Μίμη Πλέσσα Γιώργο Καζαντζή  κ.α, με αναφορές  στο ρεμπέτικο καθώς και τραγούδια από την  παράδοσης μας.


  Σημείο αναφοράς η πρόσφατη  δισκογραφική δουλειά του  «ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ», σε μουσική του νέου  συνθέτη  Δαμιανού Πάντα και στίχους των Αντώνη Παπακωνσταντινίδη και της Βασιλικής Βουρνά.  Τραγούδια που τα χαρακτηρίζει η Ελληνικότητα, η μελωδική τους τρυφερότητα  η δυναμική τους διάθεση και ο διεισδυτικός  και επίκαιρος στίχος. Τραγούδια που  χαράζουν τη δική τους χαρακτηριστική  πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή, και έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Ο Βασίλης Γισδάκης ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς  υπήρξε ο τελευταίος ερμηνευτής συνεργάτης του         Μάνου Χατζιδάκι.    
    Με την αφηγηματική φωνή, μα πάνω από όλα παραστατική γεμάτη ευαισθησία ,λυρική ζεστασιά, και την πολύπλευρη ερμηνευτική του δυνατότητα, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει.

Μαζί του στο πιάνο και το τραγούδι η  Δέσποινα Στεφανίδου.


ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Ώρα Προσέλευσης : 20:45
Ώρα έναρξης: 21:00
Ημέρα Παράστασης : Σάββατο 1 Απριλίου
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Galerie Δημιουργών  Χελιδονούς 28, Κηφισιά
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες   - Κρατήσεις :   210 6251732


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων